avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata stimulent insertie

Buna ziua ! Daca eu mi-am reluat activitatea in aprilie 2017, beneficiez de stimulentul de insertie, dar in septembrie am intrat in concediu de 126 de zile pentru ca am nascut al doilea copil mai beneficiez de stimulent pe perioada concediului medical sau trebuie sa dau banii inapoi(primul copil face 3 ani in iunie) ?
In 4 ianuarie 2018, mi-a incetat si contractul de munca.
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
dyamaria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:28, 6 Octombrie 2018
Atianuntat AJPIS-ul ca v-a incetat c.i.m. ?

Pe perioada concediilor medicale, concediilor pentru ingrijirea copilului bolnav sau altor tipuri de concedii reglementate de OUG nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, deoarece in aceste perioade sunt realizate venituri supuse impozitului pe venit, respectiv venituri din salarii, activitati independente sau agricole, persoana poate beneficia de stimulentul de insertie.
Cornel Vasile, Consilier juridic
In primul rand va multumesc pentru raspunsul primit. Am fost in data de 31.01.2018 la AJPIS unde am dat o declaratie in carea le-am spus ca in aprilie am inceput lucrul si de la 1 septembrie 2017 pana in data de 4 ianuarie 2018 am fost in concediu medical (126 zile) si ca in data de 4 ianuarie mi-a incetat si contractul de munca. Doar ca astazi am primit o instiintare prin care trebuie sa dau inapoi banii primiti pe perioada celor 126 de zile de concediu si eu acum nu stiu ce sa fac. Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns daca pot face contestatie sau ceva.
dyamaria, utilizator
Ordinul nr.1474 din 06.05.2011
pentru aprobarea Instrucţiunilor de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011,

situatie : Se poate acorda stimulentul de inserţie pe perioadele în care persoana beneficiară se află în concediu medical, concediu pentru îngrijirea copilului bolnav, alte tipuri de concedii medicale acordate în baza prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare?

solutie : Pe perioada concediilor medicale, concediilor pentru îngrijirea copilului bolnav sau altor tipuri de concedii reglementate de OUG nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, deoarece în aceste perioade sunt realizate venituri supuse impozitului pe venit, respectiv venituri din salarii, activităţi independente sau agricole, persoana poate beneficia de stimulentul de inserţie.
Multumesc! O sa fac contestatie sa vedem ce se va rezolva.
Si eu am patit tot asa. Va rog sa imi spuneti daca ati rezolvat ceva . Au spus sa dau banii inapoi. Dumneavostra i-ati dat?

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate și stimulent de insertie Gianina111 Gianina111 Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți intr.o situație neplăcută. Sunt in stimulent de insertie si totodata ma aflu si in concediu de lauzie si mergând dupa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical și stimulentul de insertie DraguM DraguM Buna ziua, ma puteți lămuri si pe mine, va rog, sunt in următoarea situație: Sunt in ccc și din nou însărcinată. As dori sa știu dacă mi se acorda ... (vezi toată discuția)
Continuare stimulent insertie Mire23 Mire23 Doresc sa aflu daca am dreptul sa primesc in continuare stimulentul de insertie (cel de 500lei dupa revenirea la locul de munca) in urmatoarea ... (vezi toată discuția)