avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical și stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical și stimulentul de insertie

Buna ziua, ma puteți lămuri si pe mine, va rog, sunt in următoarea situație:
Sunt in ccc și din nou însărcinată. As dori sa știu dacă mi se acorda stimulentul de inserție dacă intru in concediu medical de risc maternal, iar contractul sa se reia la serviciu înainte cu cele 60 de zile?
Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: DraguM , utilizator 16:03, 21 August 2018
Se pare ca pe durata concediilor medicale nu se acorda stimulent de insertie.
Am găsit aceasta situație pe net. Este valabilă pentru situația mea??
I
Se poate acorda stimulentul de insertie pe perioadele in care persoana beneficiara se afla in concediu medical, concediu pentru ingrijirea copilului bolnav, alte tipuri de concedii medicale acordate in baza prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare?

Solutie:
Pe perioada concediilor medicale, concediilor pentru ingrijirea copilului bolnav sau altor tipuri de concedii reglementate de OUG nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, deoarece in aceste perioade sunt realizate venituri supuse impozitului pe venit, respectiv venituri din salarii, activitati independente sau agricole, persoana poate beneficia de stimulentul de insertie.
Este vorba despre Ordinul nr. 1474/2011 care nu este inca abrogat, dar AJPIS-urile au dat o noua interpretare...astfel ,mai bine intrebati la AJPIS/ANPIS.
Ultima modificare: Luni, 20 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am sa intreb! Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate și stimulent de insertie Gianina111 Gianina111 Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți intr.o situație neplăcută. Sunt in stimulent de insertie si totodata ma aflu si in concediu de lauzie si mergând dupa ... (vezi toată discuția)
Pe perioada concediului de maternitate beneficiez de stimulentul de insertie? coles_alina coles_alina Eu am beneficiat de stimulentul de insertie pentru primul copil. In acest timp, am intrat in concediu de matarnitate cu al doilea. Pe aceasta perioada, pana ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie suprapus cu concediu medical de lauzie Ada30teo Ada30teo Daca acum primesc stimulent de insertie dar urmeaza sa intru in concediu medical de lauzie, mai pot beneficia de stimulent pe durata acestui concediu pana la ... (vezi toată discuția)