avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Formularul 604 se poate depune online?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Formularul 604 se poate depune online?

Buna ziua,

Revin cu o intrebare, nu am reusit sa ma clarific dupa ultima mea postare.
Formularul 604 se poate depune online? A reusit cineva sa depuna online formularul 604?

Din prima mea postare, am inteles ca se pot depune declaratii de venit pe site-ul ANAF, insa eu nu precizasem exact ce formular. De pe site-ul ANAF:

604 Declarație pentru stabilirea obligațiilor de plată cu titlu de contribuție de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice care nu realizează venituri sau alte categorii de persoane prevăzute la art. 180 din Codul fiscal (OPANAF 2731/2016). Formular. Se depune la organul fiscal competent de către persoanele fizice care nu realizează venituri sau alte categorii de persoane prevăzute la art. 180 din Codul fiscal. Durată de completare: 4 minute. Motivul colectării informației: Informațiile sunt utilizate în procesul de administrare a contribuției de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice care nu realizează venituri sau alte categorii de persoane prevăzute la art. 180 din Codul fiscal.


Se depune la organul fiscal competent de către persoanele fizice care nu realizează venituri sau alte categorii de persoane prevăzute la art. 180 din Codul fiscal.

Nu se precizeaza nimic ca ar putea fi depus online.

Multumesc,

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu online ci doar la ghiseu in doua exemplare din care va va ramane unul cu numar de inregistrare. Puteti sa trimiteti pe cineva cunoscut sa vi-l depuna daca nu puteti sa ajungeti personal.
@george-neagu

Buna seara,

Mai am o intrebare in legatura cu declaratia 604 daca se poate. Luni am sa ma duc sa o depun si inca am o neclaritate;

Avem doua variante la punctul nr. III din declaratia 604 Anexa mr. 2 si anume sa platim

Ori

1) Lunar, incepand cu luna curenta, prin aplicarea cotei individuale de contributie asupra bazei lunare de calcul reprezentand valoarea salariului minim brut pe tara, pe o perioada de {_}{_} luni, dar nu mai putin de 12 luni consecutive, potrivit art. 180 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal.

Ori

2) La data depunerii prezentei, prin aplicarea cotei individuale de contributie asupra bazei lunare de calcul reprezentand a de 7 ori salariul minim brut pe tara, potrivit art. 180 alin. (1) lit. b) din Codul Fiscal.

Eu voi bifa plata lunara. (prima optiune). Intrebarea este; Cat trebuie sa platesc? Este destul de clar ca plata incepe cu luna curenta. De exeplu daca merg luna aceasta si am bifat plata lunara, Voi plati doar pe luna martie? Nu voi plati nimic din urma? (Am platit CASS din Ianuarie 2014 continuu, mai putin Ianuarie si Februarie 2018, luni in care nu am beneficiat de servicii medicale.

Voi plati doar pe luna martie?

Multumesc mult,

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2018
precious007, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass - persoana cu venituri mici sau fara venituri cristian__2012 cristian__2012 Buna ziua, O persoana care nu are nici un fel de venit dar care are o suma de bani in banca pentru care primeste dobanda se considera ca are venituri ... (vezi toată discuția)
Plata asig. sanatate de catre o persoana, care numai invata, dar nici nu lucreaza inca cornelusha cornelusha Buna ziua, Spuneti-mi va rog, ce cale trebuie urmata de fiica mea, care numai e studenta, dar inca nu lucreaza. Cum poate fi asigurata la Casa de sanatate ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea de a plati asigurare medicala toni6687 toni6687 Buna ziua, Pe scurt, am o fiica fara ocupatie (somer neindemnizat) pe care am ajutat-o sa plateasca asigurarea de sanatate. Mentionez ca nu are nici un venit ... (vezi toată discuția)