avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract v/c pentru acelasi imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract v/c pentru acelasi imobil

Buna seara,
> am o simpla intrebare pentru cine ma poate lamuri: este legal sa se intocmeasca un act de v/c pt un imobil pt care s-a facut un contract de v/c cu clauza de intretinere in urma cu 10 ani, fara ca cel care a cumparat primul imobilul si terenul aferent sa fie instiintat?Chiar in situatia in care vinzatorul dorea anularea primului contract, nu era necesar ca persoana ce a cumparat sa stie?:(
Cel mai recent răspuns: nico_leopa , utilizator 18:59, 22 Octombrie 2009
Nu este nici normal si nici legal. Contractul de vanzare cu clauza de intretinere este un contract nenumit cu titlu oneros, aleatoriu, bilateral, consensual, translativ de proprietate, caruia i se aplica regulile generale din materia obligatiilor inscrise in art. 1020 si art. 1021 C. civ., conditia rezolutorie fiind intotdeauna subanteleasa in cazul in care una dintre parti nu-si indeplineste angajamentul luat, dar contractul nu este desfiintat de drept, partea in privinta careia angajamentul nu s-a executat avand alegerea intre a sili pe cealalta parte la executare sau a cere desfiintarea actului.
Cu alte cuvinte beneficiarul clauzei de intretinere ar fi trebuit sa faca dovada ca este lipsit total sau in parte de ceea ce cumparatorul s-a obligat sa-i procure sau sa-i presteze potrivit contractului. Mai mult in caz de refuz al intretinerii nu ar putea invoca propria culpa ca motiv de reziliere a contractului.
Asadar pentru a se putea intocmi un nou contract de vanzare cumparare ar fi trebuit anulat cel de vanzare cu clauza de intretinere.
Verificati totusi si situatia imobilului respectiv la Cartea funciara.
Va multumesc pentru lamuriri.Numai bine va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cotelor de întreþinere neachitate tantahurub tantahurub bună seara, am rugămintea de a mă lăuri cu privire la următorul aspect _ sunt proprietara unui apartament cu clauză de întreţinere persoana cu care ... (vezi toată discuția)
Contract de v/c cu clauza de intretinere viagera neaguvasile neaguvasile Am grija de citeva luni de un batrin! Intimplator!Acestuia i-a murit sotia in urma cu 10-11 ani.Dupa aprox. 1,5 ani de la moartea sotiei, batrinul s-a hotarit ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu achitare partiala uditza uditza Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)