avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu mama

Buna ziua, in urma unui divorț cu copil minor și custodie comună dar cu domiciliul la mama in cazul in care mama(și implicit copilul) își schimbă domiciliul tatăl trebuie anunțat,ținând cont de faptul că acesta nu și a respectat programul de vizită,celelalte îndatori fata de copil si nu a ținut o legătură constată cu acesta?Poate "ataca" in vreun fel pur și simplu din răutate?
Conform art. 497 alin. (1) din Codul civil schimbarea locuintei copilului, impreuna cu parintele la care locuieste, nu poate avea loc decat cu acordul prealabil al celuilalt parinte, daca este de natura sa afecteze exercitiul autoritatii parintesti sau al unor drepturi parintesti,
Domniciliul nu este într-un alt oraș.Domiciliul este într-un sat de lângă oraș...și este chiar mai aproape de locuința "tatălui".Un sat în care acesta are chiar și rude și prieteni.Ideea este că eu m am recăsătorit și acum locuiesc la actualul soț împreună cu copilul,și mă gândesc că acesta din răutate ar putea face ceva,pentru că de copil nu știu cât îl interesează...acesta nepastrand o legatura cu micuța.

Noi nu am ținut legătura,el a sunat o pe mama mea zilele trecute iar aceasta i a spus că noi nu mai locuim acolo...lucru pe care el defapt îl știa dar s a făcut nu știe nimic.In documente practic eu am același domiciliu doar că acolo mergem în weekend pentru că defapt este locuința părinților mei.Fetita rămâne mereu acolo cu bunica cat timp eu sunt la serviciu iar în weekend uri mergem toti.O schimbare de domiciliu și în documente nu s a produs...poate fi asta o "acoperire"?!
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
gi-jane2, moderator
va faceti prea multe griji, schimbarea asta nu il impiedica in exercitarea autoritatii parintesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate parinteasca in comun stoica1979 stoica1979 Buna seara! Tinand cont ca domiciliul minorului a fost stabilit la mama in urma divortului, iar autoritatea parinteasca urmand sa fie exercitata de ambii ... (vezi toată discuția)
Domiciliu copil dupa divort parinti ataela1 ataela1 Prin sentinta de divort s-a hatarat ca,copii sa aibe domiciliul la domiciliul tatalui, si custodie comuna.Dar parintii locuiesc impreuna,nu s-a facut inca ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autorităţii părinteşti deeaflor deeaflor buna ziua! am divortat acum un an, sunt parinte rezident si unic custodiant al unui minor de peste 14 ani, conform hotararii judecatoresti. dupa divort, am ... (vezi toată discuția)