Vreau sa intabulez 2100 de metri intravilan dintr-un sat din Botosani.
Mi s-a refuzat intabularea pt ca ternul se suprapune pe 1316 m cu terenul vecin care are intabularea facuta.
Persoana autorizata care mi-a facut masuratorile nu vrea sa faca nici un demers si mi-a spus sa iau legatura cu cealalta persoana care a facut intabularea la ternul vecin.
Cealalta persoana tot ma amana de jumate de an ca sa imi spuna azi ca nu o intereseaza ca fac alti, ca ea nu a gresit cu nimic.
Ce masuri pot sa iau sa ies din acest blocaj si sa imi intabulez ternul?
Terenurile sunt suprapuse doar virtual, ele fizic nu sunt suprapuse. Fiecare vecin are gardul delimitat . Eu presupun ca masuratorile nu sunt bune la vecinul meu , dar el are intabularea eu nu.
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Trebuie facuta o lucrare de corectura pentru a se pune in corespondenta intabularile cu realitatea din teren. Vorbiti cu un inginer de cadastru autorizat, stie care e procedura. Decontul va veni la dvs. S-a mai intamplat
Ar trebui sa imi anunt vecinul?
Suprafata care este suprapusa este mai mult de jumate din terenul meu (2100 are terenul si 1316 sunt suprapusi). Conform logicii mele daca 1316 mi se vor "restitui ", ei ar trebui scazuti de la vecin. Daca spun prostii, va rog sa imi spuneti.
Inca o intrebare : ocpi botosani nu ar trebui sa se autosesizeze in aceste cazuri si ii intrebe pe cei care s-au ocupat are e treaba?
Pot face o sesizare de acest tip catre ocpi botosani sa rezolve problema? Sau e o mare bataie de joc si nu isi are sens sa imi pierd timpul?
Va multumesc si apreciez foarte mult ca v-ati luat din timp si m-ati ajutat!
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Vedeți-vă de interesul dvs. Și nu, OCPI nu se autosesizează, doar nu e Parchet. Puteți să sesizați ce doriți, însă vi se vor cere documente întocmite conform legii și taxe asemenea. Faptul că aveți drepturi nu înseamnă că e gratis. Dacă nu vreți să vindeți, de ex., legea nu vă obligă să intabulați