avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Directionare 2% din impozitul pe venitul din salariu
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Directionare 2% din impozitul pe venitul din salariu

Sunt presedintele unei case de ajutor reciproc institutie financiara nebancara si vreau sa-mi spuna cineva daca pot sa redirectionez cu formularul 230 acesti 2% din impozitul pe salariu (eu, ceilalti membri sau poate chiar oricine altcineva) in scopuri clar definite ... acordarea sprijinului necesar soluţionării unor probleme medico-sociale deosebite sau ajutoare de deces?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 12:15, 5 Martie 2018
Nu salariatul decide atunci cand depune formularul 230 cum vor fi folosite in cadrul ong-ului aceste venituri ci comitetul de conducere al ong.
am inteles... dar eu sunt interesat daca c.a.r. ul poate primi acesti 2%., in calitatea mea... pot incuraja persoane sa depuna acest formular 230, dar sunt indreptatit? Poate intra el in categoria unui ong?

george-neagu a scris:

Nu salariatul decide atunci cand depune formularul 230 cum vor fi folosite in cadrul ong-ului aceste venituri ci comitetul de conducere al ong.

Se poate directiona 2% cu formularul 230 catre casele de ajutor reciproc ale salariatilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Fiscal defineste in sens foarte larg conceptul de organizatie non-profit ce poate beneficia de 2% si chiar daca enumerarea din Codul Fiscal si NM de aplicare, ce aminteste de asociatii, fundatii, federatii, sindicate, patronate, culte, asociatii de proprietari etc. nu mentioneaza si CAR-urile, nu pot fi considerate excluse CAR-iurile pentru ca, in primul rand, acele enumerari sutn cu caracter exemplificativ, nu limitativ, si in al doilea rand, CAR-urile desi sunt IFN si guvernate de legi speciale (cele doua legi speciale, pt., CAR de salariati respectiv pentru CAR de pensionari) acestea nu instituie alta forma juridica pentru ele, ci CAR sunt totusi ca forma juridica asociatii functionand in baza OG 26 ./ 2000, COnform principiului ca unde legiuitorul nu distinge nici intepretul legii nu are voie sa distinga, trebuie considerate eligibile chiar daca sunt un ONG atipic.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatiile de proprietari pot beneficia de cota de 2% din impozitul pe venit AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Buna seara. Mai pot asociatiile de proprietari beneficia de cota de 2% din impozitul pe venit aferent anului 2016 ? Unde trebuiesc inregistrate aceste ... (vezi toată discuția)
Formularul 230 - redirectionare 2% din impozitul pe venit mogasi mogasi Pensionarii cu pensii mai mari de 1000 lei pot redirectiona 2% din impozitul pe veniturile din pensii? Ce alte categorii (inafara celor ce obtin venituri din ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza 2% din impozit pe venit? noriszah noriszah Cum se calculeaza 2% din impozitul pe venit din salariu ? Din salariu brut sau din salariul net ? Este vorba de redirectionarea a 2% catre diferite ong sau ... (vezi toată discuția)