avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RCA nu despăgubește toate daunele produse. În ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RCA nu despăgubește toate daunele produse. În această situație voi fi eu obligat să le plătesc?

Am produs in accident. In urma acestuia rezultand avarierea partii din fata a unui autovehicul care avea bullbar. Asiguratorul nu despagubeste bullbar-ul. Este in regula? Ce ar trebui sa fac in situatia asta? Platesc si RCA si dauna??
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 08:54, 6 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca asiguratorul nu despagubeste, probabil nu exista ageerea producatorului masinii / omologarea RAR pentru ca bullbar sa fi fost instalat, ceea ce inseamna ca acest element nu a fost instalat pe masina cu respectarea legii. Este discutabil daca va revine dvs obligatia de despagubire
Va trebui sa va informati daca acel bullbar face parte din oferta producatorului pentru acel model auto. Daca nu, se poate sa fie un bullbar modificat, instalat ilegal, fara acord RAR. In acest caz nu aveti de ce sa il despagubiti. Daca face parte din componentele optionale, chiar daca a fost achizitionat si montat ulterior si nu se afla pe lista atasata facturii auto de nou, este posibil ca asiguratorul sa se lege de acest aspect ca sa nu plateasca desi nu este legal. Oricum, avand RCA toate daunele trebuie platite de firma asiguratoare si tare cred ca v-ati facut asigurarea la o firma care are probleme cu plata daunelor si incerca sa salveze bani inventand tot felul de pretexte.
Din cate stiu legea de ani buni obliga asiguratorii la despagubire, ulterior putandu-se indrepta cu regres, daca este cazul, asupra persoanelor vinovate sau asupra asiguratorului persoanei vatamate daca este culpa comuna sau alt caz mai special. Asiguratul este considerat ca fiind de buna credinta singurele excluderi fiind cele precizate in lege (de ex. daca se afla sub influenta alcoolului etc.)
Mai puteti sa faceti si o sesizare la ASF si sunt sigur ca o sa-i linisteasca ei.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
mircea256, utilizator
Intai ii intrebati care sunt temeiurile legale pentru care nu platesc. Va spun ei cum a fost instalat accesoriul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire ContSters313406 ContSters313406 Buna ziua . Un sofer in stare de ebrietate a intrat in masina tatalui meu distrugand aproape in totalitate partea din sanga a masinii,parbriz etc.Soferul se ... (vezi toată discuția)
De ce facem rca la remorcã? clauze rca în general? seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Acum 8 ani când încheiam RCA semnam un contract cu clauzele, una din ele fiind: dacă am RCA pe vehiculul meu A şi avariez vehiculul B tot al meu, ... (vezi toată discuția)
Raspunderea asiguratorului Gutzaaa Gutzaaa Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Raspunde polita RCA daca s-a produs un accident ca urmare a unei infractiuni si ulterior s-a pronuntat scoatere de sub ... (vezi toată discuția)