avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire

Buna ziua . Un sofer in stare de ebrietate a intrat in masina tatalui meu distrugand aproape in totalitate partea din sanga a masinii,parbriz etc.Soferul se afla in stare avansata de ebrietate,rezultatul testului alcoolic a iesit 0.80 deci posibil aproape dublu in sange.politita a intocmit proces verbal in care se constata faptul ca soferul respectiv se face vinovat de avarierea masinii tatalui meu si de conducere in stare de ebrietate .intrebarea mea este : cine depagubeste pagubitul ,asiguratorul rca sau soferul vinovat de accident ? mentionez ca soferului i s au prelevat si probe de sange in vederea stabilirii aloclemiei din sange.stiam ca daca produci un accident in stare de ebrietate asiguratorul celui vinovat nu despagubeste paguba.cum se procedeaza in acest caz ? multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 17:13, 23 Februarie 2014
In mod normal despagubirea se va acorda de catre asiguratorul RCA, acesta avand posibilitatea de regres catre soferul vinovat.
Ok si daca asiguratorul spune ca nu vrea sa plateasca reparatia masinii sau dauna totala(daca e cazul) ce se intampla , cum trebuie procedat ?
serbanfd a scris:

Ok si daca asiguratorul spune ca nu vrea sa plateasca reparatia masinii sau dauna totala(daca e cazul) ce se intampla , cum trebuie procedat ?


Daca spune asta face un abuz !

Ati deschis dosar de daune si vi sa sugerat acest lucru sau este o simpla supozitie de-a dumneavoastra ?
Societatea de asigurare a vinovatului, in baza politei RCA este OBLIGATA la despagubiri.
In speta, sunt aplicabile disp. art.58 din Legea nr.136/1995, adica asiguratorul plateste dauna si recupereaza ulterior de la propriul asigurat suma ce a fost achitata catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea asiguratorului Gutzaaa Gutzaaa Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Raspunde polita RCA daca s-a produs un accident ca urmare a unei infractiuni si ulterior s-a pronuntat scoatere de sub ... (vezi toată discuția)
Acoperire rca in caz de betie la volan iepurache2004 iepurache2004 as vrea sa stiu daca polita rca a unui sofer beat la volan care a produs un accident asigura despagubirea masinii lovite si a victimei. uni spun ca da,alti ... (vezi toată discuția)
Accident auto, alcoolemie 0,8 in aer, cine plateste avariile auto? discover discover Azi noapte , stand la semafor cu o alta mașina in fata care staționa si ea .....am fost lovit din spate de o mașina a cărui șofer era in ... (vezi toată discuția)