avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulent inserție
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulent inserție

Daca se demisionează din prima de la vechiul loc de muncă,(cel cu contractul suspendat ptr ccc) .. trebuie sa aibe continuitate următorul loc de muncă?! Adică de pe 1 demisia și pe 2 noua angajare? Sau nu contează?
Eu vreau să mă întorc mai repede cu vreo 60-70 zile,dar la alt loc de muncă.
Se pierde stimulentul daca nu e continuitate între demisie și noua angajare?! Sau e ok sa îmi dau demisia pe 1 și să mă angajez de pe 10 de exemplu,incadrandu-ma totuși în cele 60/90zile.
Sper să fiu înțeleasă.
O seara frumoasa!!
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:05, 3 Martie 2018
Care 90 de zile? De unde ati luat acest termen ?

OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .
Ok.am înțeles cu termenul de 60 zile.
In concluzie,cum rămâne cu începerea lucrului in alta parte? Și cu demisia ?
Daca îmi dau demisia pe 5 martie de exemplu,iar apoi abia pe 10-15 martie mă angajez la un alt loc de muncă,mă încadrez ptr stimulentul de inserție sau îl pierd din cauza necontinuitatii?
Mulțumesc!
Daca sunteti in termen, atunci cred ca nu veti pierde stimulentul...insa mai bine intrebati la AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când te întorci la serviciu fără sa fii penalizat la acordarea stimulentului de inserție Uituc Uituc În data de 02.III.2018 fiica mea a implinit 2 ani. Eu am revenit în activitate la data de 04.12.2018 în dorința de a beneficia de stimulentul de inserție ... (vezi toată discuția)
Angajare după ccc Marina2016 Marina2016 Bună ziua, mă întorc din CCC dar la alt angajator, demisia mi-am scris-o cu data de 6 februarie la angajatorul la care am intrat în concediu, angajatorul ... (vezi toată discuția)
Stimulent Alynamyhaela Alynamyhaela Buna seara.Am câteva întrebări.Am născut in 11 august 2017.Daca ma întorc mai repede la munca,de exemplu in aprilie , ce se întâmpla cu luna tatălui? ... (vezi toată discuția)