Tatal unui coleg a decedat recent; a facut succesiune dupa defunct; contractul de vanzare cumparare al apartamentului fiind foarte vechi este prea putin lizibil si i-a fost atrasa atentia ca nu-l mai poate folosi pentru a-si schimba actul de identitate;intrebarea mea este urmatoarea:
certificatul de mostenitor nu tine loc de act de vanzare cumparare?
sau mai are nevoie de vechiul contract de vanzare cumparare, in caz ca decedeaza si celalat parinte pentru a face succesiune?
sau ajunge certificatul de mostenitor?
Dacă în urma dezbaterii moștenirii au rămas 2 moștenitori (soțul supraviețuitor și fiul), sunt 2 proprietari pe apartament și 2 acte de proprietate, certificatul de mostenitor si contractul de vânzare cumpărare.
Certificatul de moștenitor este act de proprietate in sine. Nu tine loc de alt contract.
Vânzarea e una (se plătește un pret in schimbul bunului), moștenirea e alta (dreptul de proprietate asupra unui bun se transmite prin deces).
E ca si cum ati spune că merele tin loc de pere.
La decesul celui de-al doilea părinte, da, va fi necesar contractul de vânzare cumpărare.
Succesiune
Macry_1946
La cumpararea apartamentului in care locuiesc santem trecuti amandoi eu si sotia mea in contractul de cumparare
in cazul ca una din parti decedeaza mai este ... (vezi toată discuția)