Am in vecini doi copii pe care mama lor ia parasit,concret a plwcat cu un barbat in italia. Copii sant gemeni si la sfarsitul lunii martie lac 18 an,sant la liceu in clasa 11,mama lor nu a mai vrut sa faca actele pentru bursa,motivand ca de cand a murit tatal lor doar iau mancat banii si ai jignito. Problema este ca ei au pensie de uemas de la tatal lor,dar nu o pot ridica din cauza ca este pe numele mamei. Tinand cont ca mai au un an de scoala,ce se poate face ca acesti copii sa poata lua pensia? Mentionez ca mama nu vrea sa trimita procura pentru bani
La vârsta de 18 ani, copiii devin majori şi au calitate procesuală.Pot ei înşişi să ceară bursa, iar pentru pensia de urmaş, să facă o cerere, chiar acum, la AJPIS de care aparţin, eventual să meargă personal în audienţă (sau să însoţiţi dvs. ca adult unul din tineri) pentru a vedea calea de urmat.Poate e suficientă cererea copiilor adresată AJPIS pentru ca din martie încolo banii să intre în contul lor.
Drepturi succesorale
tudor_u2
De curand a murit mama si as dori sa stiu ce cota parte mostenesc in cazul meu eu sant fiul cel mare din prima casatorie din care mai am un frate,dupa divort ... (vezi toată discuția)