avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despăgubire retroactivă
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despăgubire retroactivă

la un dosar de daună RCA din ianuarie 2016 , cu toate că am depus chitanţa factură pt. inchiriere autoturism , asiguratorul Euroins nu mi-a despăgubit contravaloarea ei . Se mai poate reveni asupra dosarului pt. a incasa restul de daună ?
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 14:49, 3 Martie 2018
Euroins a autorizat inchirierea? Este necesara autorizarea prealabila a (1)inchirierii, (2) clasei masinii care se va inchiria, si (3) perioadei de inchiriere.
In raport cu data formularii solicitarii catre firma de asigurare in vederea restituirii sumei achitate de catre Dvs, este posibil ca, dreptul material la actiune sa nu se fi prescris. Daca instanta va califica dreptul la actiune ca fiind intemeiat pe un raport de asigurare sau reasigurare, va respinge actiunea ca fiind prescisa daca s-a implinit termenul de 2 ani.
Buna ziua,

In Ianuarie 2016 era valabila Norma RCA nr. 23/ 2014. La art. 46 se prevedea ca:
"Despăgubirile se stabilesc prin hotărâre judecătorească, în cazul în care:
1. se formulează pretenţii de despăgubiri pentru lipsa de folosinţă a bunului avariat ori distrus, pentru partea respectivă de despăgubire, cu excepţia lipsei de folosinţă a mijloacelor de transport cu care persoana păgubită îşi realizează obiectul de activitate şi pentru care deţine licenţă şi autorizare în acest sens, dar numai pentru timpul normat necesar efectuării reparaţiei pagubelor produse la mijloacele de transport. Partea de despăgubire aferentă lipsei de folosinţă se determină luându-se în calcul tarifele pentru transporturi de mărfuri sau de persoane, practicate de păgubit la data producerii pagubei. Sarcina probei aparţine păgubitului şi se face cu înscrisuri doveditoare;"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire stationare taxi putin mai complicata Kan Kan Buna ziua! In data de 22.08.2012 am avut un accident cauzat de celalalt sofer implicat, din care au rezultat numai avarii (serioase). Am completat constatul ... (vezi toată discuția)
Rca kaz kaz Buna ziua Detin o firma taxi, am avut un accident rutier in care eu sunt pagubitul. Ce demersuri trebuie sa fac pentru solicitare despagubire pentru zilele ... (vezi toată discuția)
Lipsa de folosinta autoturism despagubiri / daune ardeleanion ardeleanion Buna ziua. Va prezint urmatorul caz: am fost implicat intr-un eveniment rutier, datorat neatentiei si iresponsabilitatii unui sofer participant la trafic. Mai ... (vezi toată discuția)