Toate povestea ar fi prea lunga sa povestesc. Însă la fapta situației mi as dori răspuns.
Cu nevasta mea avem doi băiețași de 2 ani și unu de 3 luni. Ca și în multe familii și noi am avut multe discuții și nelămuriri intre noi.
Nevasta după un timp a considerat sa povestească de problema și suferințele ei la alte persoane. Unu dintre acestea a fost un verișor de al meu. Îl cunoșteam și ea ca și toți care cunoșteau credea un băiat foarte liniștită și de încredere. Așa ca nevasta povestea lucrurile și situație ei Cum credea ea ca este adevărat. Cred ca amândoi știam ca el este îndrăgostit de ea dîn prima zi când a cunoscuto.
Pana în momentul când sa întâmplat ceva el spera ca nevasta se va despărți de mine și va trai cu el. Însă văzând ca lucrurile stau altfel și nevasta a tratat indiferent a hotărât sa trimite un mesaj privat pe Facebook tuturori din lista lui de prieteni.
Precum:
Vreau sa spun tutori ca intre x și y nu este nimic. În familia lor e un circ gratuit deschis tuturora pentru ca cea ce fac ei este o mare minciuna. Ei nu se iubesc unu pe celălalt ci doar prefac. Amândoi înșeală una pe altul.
Mărturisesc ca anul trecut am discutat cu y adică cu nevasta și ea mi a zis ăsta. Am culcat cu nevasta lui de doua ori și nu îmi pare rău. După ce am plecat soțul a lăsat nevasta însărcinată cu forța adică ea nu a știut ca soțul ce vrea de fapt. Ăsta doar o parte din ce a scris.
Soția susține ca totul e o minciuna cea ce a zis și ea a povestit problemele care considera ea dar nu sa întâmplat nimic din ce spunea el.
În seara respectiva cand a postat nevasta a sunat sa șteargă tot ce a scris dar el a refuzat.
Apoi nevasta a scris ca nu îți e rușine ca scrio asemenea minciuni la care el a scris ca tot ce a scris a scris ca sa îl urăsc pe ea și sa divorțezi ca doar așa poate fi a lui. A zis ca singura lui șansă a fost ăsta. Apoi nevasta a mai trimis mesaj la care a scris ca șterge doar dacă nevasta merge la primărie sa își bage divorțul nevasta.
Pentru faptul ca a distrus imaginea familiei care ne a afectat pe toți inclusiv pe copii noștri atât psihic și emoțional se poate da în instanță civila și se poate cere daune morale.
Și care sunt demersurile și procedurile?
Am mesajul pe Facebook și mesajele din telefon.
Mulțumesc anticipat de răspuns.
Greu de urmarit postarea dvs suna nefiresc ,parca traduceti dintr-o limba straina in limba romana.Ce puteti sa faceti este sa angajati un avocat care sa va reprezinte in procesul respectiv .Salvati postarile care considerati ca v-au prejudiciat,pregatiti si un martor care sa poata sa spuna in instanta cum anume v-au afectat postarile,au avut loc certuri in familie,prieteni ,rude au aflat de problemele dvs personale,etc.Acest gen de proces necesita reprezentare de specialitate nu este suficient sa primiti cateva sfaturi pe un forum.Succes.
Cred ca aveti o problema cu sotia dvs. care a provocat totul. Nu se posteaza nimic in legatura cu problemele intime ale unei familii. Rezolvati-va mai intai problemele de familie .
Ati87
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da în tradevar a fost trimise mesajele pe limba maghiara. Și sunt de acord ca problema trebuie sa rezolvam intre noi și ăsta și am făcut.
Dar sunt interesat de faptul făcut de persoana respectiva dacă se poate deschide proces pentru calmonie sau în ce articol se încadrează.
Este vb de un sat întreg care știe și dacă nu este adevărat fapta și dacă ar fi a suferit toate familia fiindcă la sat la toți le plac bârfele și vb.
Cu fapta ce a făcut pe o mama care alăpta un bebeluș a afectat destul de tare, apoi urmează familia mea precum mama și bunica cei care au probleme cu inima și putea suferi ceva. Cu ăsta a murdărit reputația familiei noastre. Apoi urmează cuvintele adresate mie în care zice ca înșel nevasta când nu are dovezi nimeni ca am făcut asemenea lucruri. Apoi ca eu obligam pe nevasta sa se culce cu mine sa fac copil dar nevasta a mărturisit clar ca amândoi vroiam copilul și dorim încă vreo doi.
Apoi spunând la nevasta clar în mesaj ca a vrut sa ne desparte pentru ca ea sa fie a lui. După care a scris ca va șterge dacă la dimineață următoare va baga divorțul.
Eu nu îmi doresc sa intru în relația noastră intima ca sunt de acord ca fiecare greșește și tot așa fiecare are dreptate în privința lui.
Eu vreau sa știu păreri despre faptul făcut de persoana respectiva.
Însă sunt recunoscător pentru fiecare părere și va mulțumesc ca ați acordat timp pentru acest articol.
Da, se poate formula o actiune in civil prin care sa solicitati obligarea persoanei respective la plata unor daune morale pt prejudiciul adus prin postarile pe fb.Insulta si calomnia nu mai sunt prevazute in codul penal deci singura solutie este o actiune in civil.Nu e nici o problema faptul ca vorbiti mai greu romana fiind de origine maghiara,am crezut ca sunteti vreun roman care dupa un an de munca in strainatate isi uita limba.
CaraD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dl Atila; nu sunt specializata in dreptul penal, dar imi permit un sfat. Sunt de aceeasi parere cu dl av Niculescu, problema dvs nu se poate rezolva pe acest site si nu o veti putea rezolva singur, e prea complexa materia. Pe de alta parte se pare ca aveti doua luni la dispozitie ca sa puneti in miscare actiunea in instanta. De la data cand v-au fost cunoscute faptele si faptuitorul. Adresati-va unui avocat care va poate reprezenta in aceasta cauza, in raza curtii de apel unde locuiti, doua luni nu inseamna foarte mult timp.
Curiozitate
bbird
Am trimis zilele trecute un mesaj pe reteaua de socializare facebook, doar ca am gresit persoana. Mesajul era adresat unei persoane cu care trebuia sa ajung la ... (vezi toată discuția)
Am 26 de ani si ea 16
davidph
Ne cunoastem de aproape 1 an . intre timp familiile noastre sau cunoscut .. totul bine . la un momentdat familia ei ma intrebat ce varsta am , sub influenta de ... (vezi toată discuția)
Denigrare facebook
Florin_fmf
Exista o pagina de facebook care ma denigreaza si ma batjocureste afectandu-mi imaginea. Doresc sa stiu daca se pot afla date despre persoana care desfasoara ... (vezi toată discuția)