avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufructuar versus proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufructuar versus proprietar

Acu ceva ani am cumparat o pasune, vanzatoarea pastrand uzufructul viager. Uzufructuara nu a respectat categoria de folosinta a pasunii si acum pe acel teren este o livada . Intrebari:
1. Pomii existenti la momentul actual pe a cui rol agricol se vor inscrie?al uzufructuarei sau a nudului proprietar care are trecut in registrul agricol suprafata cumparata si plateste impozit la Primarie....
2. Cine este obligat sa plateasca diferenta de impozit de la categoria pasune la categoria livada daca transformarea pasunii in livada sa facut fara acte legale si fara acordul nudului proprietar?
3. Daca s-a incalcat legea pasunilor, care spune ca daca se transforma o pasune in alta categorie de folosinta atunci detinatorul trebuie sa transforme un teren neproductiv in pasune , atunci cine trebuie sa faca acest lucru, uzufructuarea sau proprietarul????
4. Cand trebuie taiati pomi de pe acest teren cine trebuie sa obtina autorizatia de defrisare, uzifructuarul sau nudul proprietar????
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2018
F1PAR2, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare- cumparare cu clauza de uzufruct viager-paguba creata de uzufructuar F1PAR2 F1PAR2 Buna ziua. Acum 8 ani am cumparat o bucata de teren cu categoria de folosinta PASUNE, pentru care fostul proprietar si-a pastrat dreptul de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Furt ? F1PAR2 F1PAR2 Buna seara. In anul 2004 am cumparat un teren , iar in contractul de vinzare cumparare scrie asa> eu cumparatorul intru in stapinire de drept azi, data ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager lucianus80 lucianus80 daca sotia mea este proprietara nuda si parintii ei au drept de uzufruct viager,poate fii sotia mea data afara din casa? multumesc (vezi toată discuția)