avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Banii dintr-un cont bancar dupa decesul titularului.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Banii dintr-un cont bancar dupa decesul titularului.

Nu sunt prea documentat in materie, de aceea va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea: in cazul decesului titularului unui cont bancar, sotul supravietuitor poate lichida acest cont fara a i se cere dovada ca nu mai exista si alti mostenitori?
Va multumesc, astept raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:15, 22 Octombrie 2009
Nu. Banca va cere un certificat de mostenitor pentru eliberarea banilor din cont, afara daca s-a facut o clauza testamentara sau, in afara titularului, a mai fost mentionat un imputernicit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicitii avea dreptul sa retraga banii de contul tatalui meu decedat? cioatamircea cioatamircea Tatal meu a avut cont .La suma depusa a avut cum este normal imputernicit.Dupa decesul tatalui meu imputernicitii mai aveau dreptul sa scoata bani? Editat ... (vezi toată discuția)
Depozit la o banca, mostenire olga2011 olga2011 un prieten de-al meu are citeva depozite in lei la o banca., ar dori ca dupa decesul lui aceste sume de bani sa nu faca obiectul succesiunii sa-i lase ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca. Visco Visco Am folosit pt depozit de economii la banca, un cont deschis mai vechi, al carui titular era tatal meu, iar eu si mama mea, imputerniciti. Tatal meu a decedat, ... (vezi toată discuția)