avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Obligatii PFA inregistrare ca platitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Obligatii PFA inregistrare ca platitor de TVA

Buna ziua,

Am 2 intrebari pentru dumneavoastra, daca ma puteti ajuta va rog.

Situatia mea este urmatoarea: sunt PFA cu norma de venit (6202) si un contract de consultanta cu o firma din USA. Venitul incasat anual este de aproximativ 350000 RON. Intrebarile sunt:

1) Am obligatia de a ma inregistra ca platitor de TVA? Facturez in principiu doar pentru USA, dar mai exista "scapari" si mai facturez 3-4000 euro poate o data pe an pentru cineva din Suedia, de exemplu.

2) Pot functiona in continuare ca PFA cu norma de venit, sau trebuie sa trec la sistem real? Din ce am citit trecerea ar fi necesara la 100.000 euro incasati, si nu e cazul (inca).

Multumesc,
Alexandru Diaconu
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Pfa - cum se trece norma de venit - sistem real ? deliacrin deliacrin Buna Daca un PFA incaseaza peste 100.000 euro in anul anterior este obligat sa treaca la sistem real. Aceasta limita se pondereaza cu perioada lucrata? ... (vezi toată discuția)
Trecerea la impozitarea in sistem real, cu tva tmarius1 tmarius1 Buna ziua, am o intrebare, venitul anual brut include TVA? In momentul de fata sunt PFA cu norma de venit, dar platitor de TVA. In legislatei scrie ca ... (vezi toată discuția)
Trecere la platitor de tva respectiv la sistem real de impozitare pentru pfa cu norma de venit cristian1234 cristian1234 Buna ziua, As avea cateva intrebari legate de TVA si impozitare (norma de venit vs sistem real) pentru un PFA cu norma de venit: 1. Cat a fost pentru 2013 ... (vezi toată discuția)