avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Trecerea la impozitarea in sistem real, cu TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Trecerea la impozitarea in sistem real, cu TVA

Buna ziua,
am o intrebare, venitul anual brut include TVA?
In momentul de fata sunt PFA cu norma de venit, dar platitor de TVA.
In legislatei scrie ca obligatia trecerii la impozitare in sistem real se aplica daca venitul anual brut depaseste echivalentul lei a 100.000 euro.
Venitul brut se calculeaza cu TVA? pentru ca daca fac venitul total fara TVA nu ating 100.000 euro, daca fac cu TVA, ma cam apropiu.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: tmarius1 , utilizator 18:48, 8 Decembrie 2013
Buna ziua,

Venitul brut luat in calcul la depaisrea plafonului pentru a trece la impozitarea in sistem real este cel fara TVA.
TVA nu este venit ci este un impozit indirect datorat la bugetul statului si care este colectat conform prevederilor titlu VI(art.125, alineatul 1 din CF).

Numai bine
Am inteles, multumesc. In acest caz, cum calculez venitul brut, dupa facturile emise sau dupa cele efectiv incasate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - cum se trece norma de venit - sistem real ? deliacrin deliacrin Buna Daca un PFA incaseaza peste 100.000 euro in anul anterior este obligat sa treaca la sistem real. Aceasta limita se pondereaza cu perioada lucrata? ... (vezi toată discuția)
Trecere la platitor de tva respectiv la sistem real de impozitare pentru pfa cu norma de venit cristian1234 cristian1234 Buna ziua, As avea cateva intrebari legate de TVA si impozitare (norma de venit vs sistem real) pentru un PFA cu norma de venit: 1. Cat a fost pentru 2013 ... (vezi toată discuția)
Calcul taxe catre stat pfa norma de venit Sebastian Gordan Sebastian Gordan Buna ziua, Sotia mea detine un PFA neplatitor PFA, fara deduceri cheltuieli. In cazul in care se depaseste norma de venit, insa sub 65000 euro, care sunt ... (vezi toată discuția)