avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PENTRU O MAMA SINGURA CU UN COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PENTRU O MAMA SINGURA CU UN COPIL

Pentru o mama singura ,sustinatoare de familie cu un copil ..tatal nu a vrut sa il recunosc si nici nu contribuie la cresterea lui finaciar,are putea beneficia de unele drepturi de la stat ..specific ca lucrez la stat dar acuma fiind in somaj tehnic.
Multumesc pentru raspunsuri !
Ati putea sa-l chemati in judecata pe tatal copilului pentru a-l recunoaste si a-l obliga ulterior la plata unui pensii de intretinere in favoarea acestuia.
lumi_esek a scris:

Pentru o mama singura ,sustinatoare de familie cu un copil ..tatal nu a vrut sa il recunosc si nici nu contribuie la cresterea lui finaciar,are putea beneficia de unele drepturi de la stat ..specific ca lucrez la stat dar acuma fiind in somaj tehnic.
Multumesc pentru raspunsuri !

Singura solutie ar fi sa va adresati protectiei copilului care au diverse forme de ajutor pentru astfel de cazuri.Nu trebuie sa va jenati.
Cat priveste faptul ca aveti posibilitatea sa chemati tatal copilului in instanta sa/l recunoasca asta se face pana la 1 an al copilului si costa in jur de 20/30 mil testul,plus cheltuieli de judecata.Este adevarat ca dupa test,daca se adevereste faptul ca este tatal copilului va deconta el aceste costuri,dar pana atunci dintr/un somaj e greu.
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
Crissa C, Consilier juridic
"In cazul in care mama a convietuit cu pretinsul tata ori daca acesta din urma a prestat copilului intretinere, termenul de un an va curge de la incetarea convietuirii ori a intretinerii.
Actiunea apartinând copilului nu se prescrie in timpul vietii acestuia."

Dupa cate vedeti exista portite care sa va ajute in rezolvarea problemei dvs., de asemenea exista posibilitatea sa obtineti si reduceri ale taxelor , dar trebuie sa luati legatura cu un avocat sa-i dati mai multe detalii( consultatia juridica nu costa foarte mult ).
Cu siguranta exista si fundatii care va pot ajuta .

Buna seara multumesc pentru raspunsuri dar ati putea macar cu titlu informativ cit ar costa o consultatie la un avocat ,si daca cumva cunosteti adrese sau nume a unor fundati la care pot apela !
Multumesc!
Mergeti la Protectia copilului de la domiciliul dvs.Ei sunt in legatura cu fundatiile si va pot recomanda unde sa mergeti si ce aveti de facut,

Alte discuții în legătură

Ajutor social familie monoparentala ela.m ela.m buna ziua,sunt din buzau am un baiat de 14 ani,sunt divortata si in noiembrie mi se termina somajul,unde pot face o cerere pt ajutorul pt familii ... (vezi toată discuția)
Alocatie monoparentala ContSters143145 ContSters143145 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti daca am dreptul sa primesc alocatie monoparentala atat timp cat sunt divortata de tatal copilului dar m-am recasatorit ... (vezi toată discuția)
Ajutor social mirere mirere as dori sa stiu ce alte beneficii(drepturi) am daca am un copil de 3 luni,nu am alte venituri decat alocatia lui de 200lei,nu beneficiez de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)