avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor social

as dori sa stiu ce alte beneficii(drepturi) am daca am un copil de 3 luni,nu am alte venituri decat alocatia lui de 200lei,nu beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului.iar tatal copilului cu care nu sunt casatorita are minimul pe economie,de altfel tin sa mentionez ca stam cu chirie.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:53, 10 Octombrie 2010
Alocatie pentru sustinerea familiei monoparentale; chiar daca nu sunteti casatorita cu tatal copilului, locuiti impreuna, iar ancheta sociala va releva acest lucru. Un salariu minim pe economie inseamna 471 RON in mana, plus cei 200 ai copilului, ajungeti la un venit de 671 RON la 3 persoane...ceea ce depaseste cu mult pragul venitului minim garantat acordat in baza legii 416/2001.
Cererea si dosarul pentru obtinerea alocatiei pentru sustinerea familiei monoparentale se depune la primaria din localitatea unde aveti domiciliul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social matei iosefina matei iosefina fica mea a nscut acum 2 saptamani,nu are servici,nu e casatorita,nu are 12 lluni lucrate anetrior nasterii copilului,ce drepturi banesti are in acest caz (vezi toată discuția)
Alocatia de sustinere aditza38 aditza38 Buna ziua,am si eu o nedumerire.am inteles ca la familiile cu venturi mici se dau alocatii de sustinere,as vrea sa stiu daca e totuna cu alocatia de stat ptr ... (vezi toată discuția)
Mama singura cu 3 copii mozagabriele mozagabriele Buna seara! Am si eu o intrebare. Am o cunostiinta (vecina cu soacra mea) care este mama singura (nu e casatorita si nici nu afost) a trei copii (12,10 si ... (vezi toată discuția)