avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor social

fica mea a nscut acum 2 saptamani,nu are servici,nu e casatorita,nu are 12 lluni lucrate anetrior nasterii copilului,ce drepturi banesti are in acest caz
Cel mai recent răspuns: elyababau , utilizator 00:16, 27 Februarie 2010
1.Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat prevede ca fiica d-voastra ar putea beneficia de un ajutor social de 196 lei lunar.
2.Alocatie pt. sustinerea familiei monoparentale.
3.Alocatia bebelusului de 200 ron.
4.Alocatia pt. copii nou nascuti, o prima de nastere o ia o singura data dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 6 luni.
Pentru toate aceste drepturi trebuie sa va adresati primariei din localitatea de domiciliu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2010
elyababau, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului mariacoman mariacoman intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului sau alte drepturi financiare in situatia in care dupa 20 de ani de munca, cu ... (vezi toată discuția)
Ajutor social mirere mirere as dori sa stiu ce alte beneficii(drepturi) am daca am un copil de 3 luni,nu am alte venituri decat alocatia lui de 200lei,nu beneficiez de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Ajutor social si alocatia complementara sanda2009 sanda2009 buna seara. am un caz de mama singura cu o fetita de 3 ani si 2 luni si un viitor bebelus care se va naste in februarie. momentan mama beneficiaza doar de ... (vezi toată discuția)