avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pentru cresterea copilului

intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului sau alte drepturi financiare in situatia in care dupa 20 de ani de munca, cu carte de munca, si contributii platite la stat, acum nu sant angajata, nici somera, deci nu platesc contributii nici la sanatate nici la pensie sau cas. mentionez ca nu sant casatorita. multumesc
Cel mai recent răspuns: andram , utilizator 16:05, 27 Februarie 2010
Pot solicita acordare indemnizatie crestere copil persoanele care au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit o perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
Persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani.
Indemnizatie pt cresterea copilului, nu..pt motivele enumerate mai sus, dar puteti beneficia de prevederile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat (ajutor social de 196 lei lunar) +.Alocatie pt. sustinerea familiei monoparentale + .Alocatia bebelusului (200 ron)
Interesati-va la primaria de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! lucrez ca și îngrijitoare bătrâni austria de ... MDaniel@ MDaniel@ Bună ziua! Lucrez ca și îngrijitoare bătrâni Austria de 8 ani. 5 săptămâni Austria apoi 5 săptămâni liber acasa . Întrebarea mea este: plănuiesc ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil persoana coasigurata mariana55_ro mariana55_ro Buna ziua ! sant o persoana care momentan nu are servici . sotul meu lucreaza cu contract de munca si eu sant coasigurata . Am aflat ca sant insarcinata .... ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestere copil prichindutza prichindutza sunt insarcinata in 2 luni si sunt angajata de 1 an,dar pe perioada determinata(tin locul unei mamici care este in concediu de crestre copil.Ar trebui sa se ... (vezi toată discuția)