avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua in urma divortului decizia fiind culpa comuna am ajuns la partaj unde este asupra unor bunuri neam inteles amiabil problema este la apartamentul unde locuim
sotia nu doreste apartamentul ea doreste bani pentru partea ei suma fiind ok dar ea ai vrea toti odata .
eu nu dispun de aceasta suma chas intrebare:
In instanta poate obtine o decizie prin care sa vindem apartamentul situatie in care eu as ramane pe drumuri ea mai detine o garsoniera care nu face parte din partaj sau pot sai platesc suma sub forma de rate lucru cu care in momentul de fata nu este de acord va multumesc copii minori nu sant
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:54, 4 Martie 2018
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantei dar va sfatuiesc sa incercati un imprumut bancar si sa-l platiti ulterior in rate.
Se poate face partajul si vinde bunul (dar s ar putea sa iesiti in pierdere ca urmare a vanzarii la un pret destul de scazut. In plus pierdeti si banii cheltuiti pe taxa de timbru care este de 3% din valoarea bunului).

Alta varianta este sa vi se atribuie bunul, cu plata sultei, putand obtine un termen de gratie de aproximativ 6 luni de la ramanerea definitiva a sentintei (nici varianta aceasta nu cred ca va avantajeaza caci la fel cheltuiti bani pe taxa de timbru si onorariu de expert).

Probabil ca cea mai ok varianta este sa ii dati cu ocazia partajului voluntar o suma si diferenta in max 6 luni, urmand ca dvs sa faceti eventual un credit pt a achita sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei, probleme nirama nirama Buna ziua, va rog frumos sa-mi dati niste sfaturi priliminare! Avem un ap. de 2 cam. si sunt nevoit sa accept divortul, dar nu si partajul egal, pt. ca nu as ... (vezi toată discuția)
Suntem trei frati iar fratele cel mare nu vrea sa facem succesiunea Oacc Oacc Buna ziua,Santem trei frati iar fratele cel mare nu vrea sa facem taxa de succesiune dupa parinti decedati.metionez ca avem un apartament mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)