avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Solicitare ajutor social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Solicitare ajutor social

Sunt persoana cu handicap grad accentuat pe perioada permanenta cu pierderea totala a capacitatii de munca avand o indemnizatie lunara de 250lei +100 buget complementar (suma ce nu este luata in calcul la stabilirea veniturilor ca si alocatia de stat sau cea complementara).Am in intretinere un copil de 8 ani elev , practic pe cei 250 lei suntem 2 persoane ,adica un venit de 125 lei/pers.Am solicitat primarei acordarea unui ajutor social pana la valoarea venitului minim garantat pt 2 persoane in cuantum de 255 lei primind un raspuns negativ din partea institutiei pe motiv ca nu am drept dar nu mi s-a oferit nici o explicatie dar in schimb sunt obligata sa le platesc impozite.Eu stiam ca statul este obligat sa acorde VMG cetatenilor insa si cetatenii apti de munca au la randul lor obligatii.As dori sa stiu daca am dreptul, deoarece cei de la AJPIS mi-au spus ca trebuie ca primaria sa faca dosar deoarece dosarele se intocmesc de catre serviciul social de domiciliu iar cel judetean le pune in plata.As dori sa stiu daca este specificat undeva ca nu as avea drept la completarea veniturilor pana la cuantumul prevazut de lege.Va multumesc

Alte discuții în legătură

Ajutor social si alocatia complementara sanda2009 sanda2009 buna seara. am un caz de mama singura cu o fetita de 3 ani si 2 luni si un viitor bebelus care se va naste in februarie. momentan mama beneficiaza doar de ... (vezi toată discuția)
Modificare cuantum alocatie de sustinere a familiei simonarosu90 simonarosu90 Am o intrebare pt cei care lucreaza in domeniu sau pentru cei care s-au mai confruntat cu astfel de situatii.Am un copil sub intretinere care beneficiaza atat ... (vezi toată discuția)
Cuantumul ajutorului social pentru o persoana singura adria05 adria05 As dori sa stiu care este valoarea ajutorului social pt o persoana singura, care nu are in intretinere copii? (vezi toată discuția)