avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... sfat pentru contract asociere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

sfat pentru contract asociere

Doua persoane (A si B) hotarasc sa se asocieze. Ambii vin in noua societate cu diverse bunuri, de aceeasi valoare (ca suma). Aceste bunuri nu vor putea acoperi intreaga investitie necesara pentru inceperea activitatii.
In plus (fata de datele de mai-sus):
- "A" stie retete / parametrii de fabricatie / tehnologie necesare desfasurarii in bune conditii a activitatii
- "B" poate aduce banii (sub forma de imprumut si fara alte dobanzi) de la o alta firma pe care o detine
Intrebare: conform datelor de mai-sus, care este sfatul dvs pentru un contract de asociere (in parti sociale, vorbind)? Sub ce forma trebuie sa se asocieze cei doi / de ce anume trebuie sa mai tina cont cei doi asociati ?
Multumesc pentru raspunsuri! Chiar am nevoie de aceste sfaturi!
Cel mai recent răspuns: Carmen Stoean , Consilier juridic 09:34, 28 Octombrie 2009
apeleaza la un avocat. el iti va da toate informatiile, contra cost, si iti va facilita, daca are cunostinte, nu pile, cauza ta. good luck!
In afaceri nu neaparat "valoarea" banilor este importanta ci conditiile contractuale.
Daca B are necesarul de bani, acesta ii va putea recapata esalonat, in intelegere intr-o anumita perioada de timp eventual cu garatii de plata stabilite si nu cred ca ar fi necesara o cota mai mare de parti sociale atat timp cat acesti bani nu raman in societate.
Daca A detine cumulul necesar de cunostinte care nu pot fi evaluate material (nu sunt retete patentate, tehnologie patentata sub nume propriu-pt. a se discuta de o exclusivitate de nume si drepturi de autor) dar care sunt esentiale activitatii si datorita carora se vor face profiturile urmatoare pe toata durata functionarii societatii, acesta ar trebui sa aiba in favoare o cota parte mai mare de parti sociale.
Cu siguranta insa pentru detaliile unui asfel de contract si anexele sale trebuie apelat la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Oana Mirela Oana Mirela Buna seara, In timpul casatoriei am infiintat o firma , sotul detine 80% actiuni, 20% o terta persoana avem o suma de primit , dupa divort la partaj imi ... (vezi toată discuția)
Joc video neamt_anamaria@yahoo.com neamt_anamaria@yahoo.com Am si eu o intrebare... Daca administratorul unei societati produce un joc video, cum se procedeaza din punct de vedere legal acest lucru.. plssssss si ... (vezi toată discuția)
Asociere in participatiune lorefaur lorefaur Buna seara, Va rog frumos un sfat in urmatoarea problema: Care este forma de contract pe care ar trebui sa o incheie o societate comerciala care vinde ... (vezi toată discuția)