avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Suspendarea prescriptiei
Discuție deschisă în Executare silită

Suspendarea prescriptiei

Am depus o cerere de executare silita in cadrul unui BEJ. Incuviintarea executarii silite s-a respins ,motivarea deciziei inca neprimind-o pentru a face apel. Promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare pe care am semnat-o are termen de prescriptie 6 luni. Deja s-a scurs o luna. Termenul legal de emitere a motivarii e de 30 de zile iar asta inseamna cel putin 2 luni pierdute din cele 6. Cum se poate suspenda aceasta prescriptie?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:21, 5 Martie 2018
Orice act de executare intrerupe termenul de prescriptie.
Aceasta inseamna ca dupa depunerea cererii de executare incepe sa curga un nou termen de prescriptie.
Nu asteptati sa se implineasca cele 6 luni, depuneti o noua cerere de executare, pentru a intrerupe termenul de prescriptie.
aqua regia a scris:
Promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare pe care am semnat-o are termen de prescriptie 6 luni.

Termen de prescriptie cu privire la ce?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare dupa 3 ani christiansalariatul christiansalariatul Buna ziua Am avut un sir de procese care s-au finalizat la Judecatorie in data de 15.04.2010 cu o hotarare definitiva si irevocabila prin nerecurare ... (vezi toată discuția)
Executare silita contract telefonie radoimarian radoimarian Buna ziua, Ieri am primit o somatie de la un cabinet executor judecatoresc cu suma 6000 ron referitor la un contract telefonie mobila incheiat in anul 2003 ... (vezi toată discuția)
Recuperari de creante, datorii, probleme cu bancile cristinapit cristinapit Va rog frumos sa-mi explicati daca prescriptia este intrerupta de somatie fara a fi urmata de executare silita. Mai explicit daca pentru un credit restant, pe ... (vezi toată discuția)