avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul meu a devenit obiect de santaj pentru tatăl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul meu a devenit obiect de santaj pentru tatăl care acum, după mai mult de doi ani, vrea să-l recunoască. Aș putea obține autoritatea părintească exclusivă?

Buna seara am o problema delicata pe care nu stiu exact cum sa o abordez si as avea nevoie de parerile dumneavoastra .In urma unei relatii de concubinaj a rezultat o fetita taticul ca despre el este vorba nu sia prea dat interesul pentru minor nu este recunoscut se intereseaza de ia doar la insistentele mele eu ii trimit poze si filmulete nu ii trimite bani nu participa cu nimic o buna perioada de timp si a refacut viata si a uitat de fetita dar acum de cand a fost parasit si a adus aminte ca e tata .Eu nu doresc sa rup legatura dintre ei nu as vrea ca mai tarziu copilul sa ma judece pentru asta dar totusi el intentioneaza sa ma actioneze in judecata pt a fii trecut in certificatul de nastere si pt a avea drepturi desi eu nu ia m ingradit aceste drepturi .problemele ar fii urmatoarele ce probe ar trebui sa prezint instantei pentru a avea drept de crestere si educare si vizitele sa fie in prezenta mea nu este tocmai o persoana pe care sa poti sa te bazezi si nu as dori ca fetita la 2 ani si 4 luni sa pateasca ceva .Nu l intereseaza si nu contribuie la educare la cursurile de inot practi la nimic vrea doar sa foloseasca copilul pe post de obiect de santaj cum pot sai ingrdesc acest joc meschin??? Va multumesc precizez ca in perioada in care eu am nascut el a fost incarcerat in franta am trimis emailu pe la ambasada are probleme cu alcoolul si din cate am observat dupa relatia esuat are probleme si cu drogurile dar cum pot sa demonstrez asta am poze cu el si cu domnisoara cu care era am discutii cu ia in care se comfirma relatia cat valoreaza toate aceste in ochii instantei ??? Va rog sfatuitima multumesc
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MoniTomi , utilizator 07:13, 23 Martie 2018
Buna ziua,
Ar fi indicat, daca totusi, daca deschide o astfel de actiune, sa contactati direct un avocat, pentru a formula o anume strategie.
In cadrul actiunii de recunoastere a minorei, instanta poate dispune, in functie de atitudinea dvs., efectuarea unei expertize medico-legale . Daca in urma expertizei medico-legale o sa rezulte ca el este tatal copilului, nu aveti cum sa va mai opuneti.
El este tatal copilului dar nu stiu ce dovezi ar fii extrem de importante faptul ca nu a binevoit sa recunoasca copilul si ca nu si a dat interesul pentru crestera lui nul intereseaza absolut nimic legat de copil decat verbal nu contribuie la crestrea copilului da vreau sa vina sal viziteze e ok dar cam atat nu vreau sal poata lua de la mine si sa mearga nu stiu unde cu el sau mai grav am citit cazuri in care copilul statea la un parinte o saptamana la celalalta alta saptamana nu vreau sa fii jucaria lui atat
DEpinde de dvs sa probati, sa convingeti instnta ca nu e in interesul copilului sa il ia la vizita, ci vizita sa se faca la dvs sau sub supraveherea unui tert.
Daca va da in judecata, sa ne scrieti ce cere. Deocamdata nu e tatal copilului, asa ca nu are niciun drept, dar nici obligatie.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Lasati-o dna mai usor si cu pozele si cu filmuletele. Ca sa va dea in judecata trebuie sa fie tatal copilului, ceea ce in acte intelegem ca nu e. Lasati-l in pace ca poate o sa va lase si el. Ce bine credeti ca e ptr fetita dvs daca el a fost incarcerat si in prezent se drogheaza? Vedeti-va de viata si copil.
Daca va fi trecut in certificatul de nastere. si dumneavoastra puteti cere atunci pensie de intretinere , iar in cazul in care nu plateste , ii puteti face plangere penala . De asemenea se poate stabili de instanta si un program de vizita . Daca puteti demonstra influenta negativa a tatalui , asupra copilului , atunci si programul de vizita va fi mai redus. Trebuie sa tineti cont ca daca aveti custodie comuna, nu veti putea scoate copilul din tara fara acordul lui. Poate ar trebui sa nu ii mai trimiteti poze, filmulete si nici sa insistati sa aiba legaturi cu copilul. In momentul de fata el nu este tatal copilului si deci nu are nici o obligatie de a participa la intretinerea lui si nici nu are nici un drept sa il ia sau sa il vada.

Alte discuții în legătură

Custodie unica solomonalexa solomonalexa Buna ziua, Am intentat proces la sfatul avocatului prin care solicit custodie unica pentru fetita mea de 3 ani si 3 luni. motivele mele sunt ca tatal ei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.am o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.am ... RoxanaRRR RoxanaRRR Buna ziua.Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.Am o fetita nascuta in 2012 iar in 2015 am divortat , am primit custodie exclusiva iar tatal ... (vezi toată discuția)
Incalcarea dreptului copilului elenazahiu elenazahiu Fostul meu concubin incearca prin orice mijloace sa manipuleze fetita mea de doar 6 ani impotriva mea.Santem despartiti de 8 luni,eu am plecat din casa in care ... (vezi toată discuția)