avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua.Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua.Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.Am ...

Buna ziua.Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.Am o fetita nascuta in 2012 iar in 2015 am divortat , am primit custodie exclusiva iar tatal copilului nu a cerut in instanta dreptul la vizita ba mai mult a spus in instanta ca pe el nu il intereseaza sa plateasca pensia alimentara pentru ceva ce nu vede. Suntem in 2022 si nu mi-a platit niciodata pensia alimentara , nu a vizitat niciodata copilul in toti acesti ani ,nu a sunat copilul. Fetita are 10 ani acum si nu isi cunoaste tatal si il considera tata pe actualul meu cu care sunt din 2016. Nu i-am vorbit niciodata urat despre tatal ei si isi aduce aminte vag ca era un om violent fizic si verbal cu mine cand eram impreuna.Are o poza cu el dar mi-a zis ca nu o intereseaza persoana.In 2018 am depus o plangere impotriva lui pentru ca ma santaja si ma ameninta de pe tot felul de conturi false pe facebook si tot atunci am facut si sesizare la organele de politie ca nu plateste pensia alimentara de cand am divortat.Din 2018 pana in prezent nu am mai primit nimic de la politie vis a vis de plangerea facuta de mine si m-am trezit ieri ca ma suna de la sectia de politie si imi spun sa vin vineri sa imi mai ia o declaratie.Eu am ramas uimita pt. ca nu ma asteptam ca dupa atatia ani sa mai primesc vesti de la politie dar uite ca se intampla.Acum intrebarea mea este: fetita are 10 ani , de la 2 ani jumate nu si-a vazut tatal, nu a contactat-o nici telefonic si in nici un fel si in viata ei el practic nu exista.Daca afla de dosarul pental si ma trezesc ca razbunare ca o sa deschida in instanta ca vrea sa isi vada copilul iar copilul nu vrea pentru ca nu face parte din viata ei , poate instanta sa oblige copilul sa il cunoasca? Tin sa precizez ca el sufera si de tulburare organica de personalitate.Am avut si ordin de protectie impotriva lui dupa divort , a fost implicata si protectie copilului in timpul casniciei .
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2022
RoxanaRRR, utilizator
Cel mai recent răspuns: RoxanaRRR , utilizator 18:21, 16 Decembrie 2022
In principiu dreptul de a pastra legaturi exista, de el beneficiind atat copilul cat si tatal.

Daca se hotaraste acum sa si-l exercite, cu siguranta instanta va avea in vedere toate aspectele aratate de dvs si va exista un program gradual, minim, sub supraveghere. Oricum copila nu va putea fi fortata.

Insa dvs ca mama si parinte custodian aveti - prin lege - obligatia de a l sprijini pe celalalt parinte in realizarea demersului de a si vedea copilul si pe copil in incercarea de a reinnoda relatia cu tatal.

Cum si in ce conditii se va intampla, daca se va intampla, e foarte greu de facut vreo predictie.

Vedeti va linistite de viata si va veti ingrijora cand si daca va fi cazul.
Multumesc pt. raspuns. Eu sincer nu am cum sa sprijin asa ceva pt. ar face asta doar ca sa fie motiv sa ma mai injure putin sau sa imi vorbeasca urat. El si la divort in sala de judecata i-a spus doamnei judecator ca nu il intereseaza copilul si nici sa il sprijine pe viitor sau sa il vada. El are tulburare organica de personalitate si este imprevizibil . Nu simte afectiune,enpatie,mila. De asta imi fac griji. A mai fost casatorit dupa mine si mai are un baiat si a divortat si a doua nevasta de el si are custodie exclusiva si la fel a fost.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de custodie AndryFlr AndryFlr Buna ziua, Va scriu aici din partea unui prieten de familie care a ajuns efectiv la capatul puterilor si are nevoie de ajutor, pentru binele fetitei lui. A ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor dupa divort Popescu100 Popescu100 Buna seara, Am divortat iar copilul rezultat din căsătorie a ramas la mine, tatal ne cerand nici macar drept de vizita. In urma divorțului am revenit la ... (vezi toată discuția)
Poate obtine un tata custodie comuna daca a fost absent din viata copilului mai multi ani? cmom cmom Acum 4 ani am nascut o fetita al carei tata a refuzat sa vina la maternitate pentru a face recunoasterea. In urma unui proces de fond, a fost stabilita ... (vezi toată discuția)