avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... caz civil cu o bucata de teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

caz civil cu o bucata de teren

Am si eu o problema. In 2001 mama mea s-a inteles cu o doamna sa cumpere un teren arabil pentru suma de 9 000 000 lei vechi. Terenul respectiv era a acea data in proprietatea sotului acelei femei, insa acesta era decedat. In acest sens, au scris o chitanta de mana in care se mentiona ca urma ca tranzactia sa se incheie in cel mai scurt timp. In februarie, anul urmator, mama mea si fiul acelei femei au incheiat o alta chitanta de mana, mama mea dandu-i acestuia 300 USD, echivalentul sumei impacate.Ei s-au impacat pt 1 ha teren, insa jumatate ii apartinea varului acelui domn, el garantand ca se intelege cu varul si ca ii da o parte din bani,ca situatia e in regula.Actele urmau sa se intocmeasca anterior. Insa mama mea,in urma unor probleme de sanatate si financiare, a fost nevoita sa plece din tara. In tot acest timp,terenul a fost muncit de bunicul meu.Anul acesta,mama mea a hotarat sa faca contractul de vanzare-cumparare.L-am contactat telefonic pe domnul cu care ne-am impacat, insa acesta mi-a spus ca el a revandut terenul unui domn influent din zona.In consecinta,eu am depus o actiune civila,solicitand obligarea acestuia la intocmirea actelor sau,daca terenul a fost intr-adevar revandut, inapoierea sumei de bani aferenta terenului, recalculata la valoarea actuala.In consecinta,el a depus o cerere reconventionala prin care solicita ca noi sa ii achitam cate 100 lei pentru fiecare an in care am stapanit terenul, cu titlul de arenda.De asemenea,vrea ca noi sa ii achitam si impozitul aferent acestor ani, lucru cu care am fost de acord, deorece mi se pare normal sa achit acel impozit pt ca m-am folosit de teren. Dupa cum s-a desfasurat cel de-al doilea termen, mi se pare ca judecatoarea a fost putin cam superficiala si ma gandesc ca orasul nostru este mic, iar cel care a cumparat terenul influent.La solicitarea mea, judecatoarea i-a cerut paratului sa depuna la dosar copie dupa contractul de vanzare-cumparare. Paratul a spus ca are incheiat numai un ante-contract la notar,documentele la cadastru fiind in lucru,urmand ca apoi sa incheie contractul de vanzare cumparare. Ceea ce vreau eu sa stiu este daca am sanse sa ies in castig, adica sa imi recuperez terenul sau suma de bani si daca ante-contractul acela are aceeasi valoare ca si actul de vanzare-cumparare, adica definitiv, sau se poate anula de catre judecator. Stiu ca pare o telenovela, dar va rog, daca puteti sa ma ajutati cu un sfat, ar fi binevenit.Multumesc!#-o:((X-(
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 23:06, 22 Octombrie 2009
A spus persoana influenta? Nu prea ai sanse... Totusi, sunt aici avocatii care te pot ajuta, contra cost sau poate chiar gratis.:(( Nasol moment..
Cu un avocat bun aveti sanse...daca nu aici , la fond, cel putin in apel sau recurs unde domnul influent isi mai pierde din raza de actiune...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate florinamarcu27 florinamarcu27 Tata a achizitionat un teren intravilan la tara in anul 2000 de la o vecina cu o chitanta de mana,semnata de doi vecini in prezent decedati.In aceasta este ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog, daca este posibil, sa ma lamuriti daca pot ... Naroly Naroly Buna seara. Va rog, daca este posibil, sa ma lamuriti daca pot depune o plangere penala. In aceasta vara, in incercarea de a achizitiona un teren, care mi-a ... (vezi toată discuția)
Atacare contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager ContSters245391 ContSters245391 Buna ziua, As avea nevoie de un sfat in legatura cu situatia mentionata mai jos: Bunicii mei au doi copii: pe mama si pe unchiul meu. Anul trecut, in vara, ... (vezi toată discuția)