avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Va rog, daca este posibil, sa ma lamuriti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Va rog, daca este posibil, sa ma lamuriti daca pot ...

Buna seara. Va rog, daca este posibil, sa ma lamuriti daca pot depune o plangere penala. In aceasta vara, in incercarea de a achizitiona un teren, care mi-a fost prezentat ca si teren construibil, am achitat un avans de 500 euro la insistentele proprietarului pentru a chema un cadastrist care sa se ocupe de dezmembrare. Proprietarul a fost chiar foarte insistent, sunand de cate 4-5 ori pe zii, atat pe mine cat si pe sotia mea. Dupa ce am efectuat transferul sumei de 500 euro, telefoanele au incetat. Nu am mai primit nici o veste timp de 2 saptamani. Am revenit eu cu un telefon si din acel moment au inceput scuzele de toate felurile : cadastristul inca nu revenise din concediu; a revenit dar are probleme personale; a internat-o pe mama sa in spital si trebuie sa se ocupe de sanatatea dansei, etc. Intre timp, am mai trecut pe la teren ca sa il pot vedea mai indeaproape (Terenul nu este la drumul principal si nu exista o cale de acces) si am discutat cu cativa vecini care mi-au marturisit ca este un teren care retine apa (unii dintre ei avand probleme de igrasie) si nu se preteaza pentru constructii fara o investitie serioasa. Dupa toate scuzele penibile si amanarile proprietarului si aceste noi informatii, am ales sa nu mai cumpar acest teren. Am sunat persoana in cauza si i-am cerut sa-mi restituie avansul dar a refuzat pe motiv ca e indreptatit sa retina acel avans pe motiv ca eu m-am razgandit si l-am incurcat in tot acest timp, Mentionez ca el in tot acest timp nu a dat jos anuntul "De Vanzare" de pe gard, ba chiar a avut alte vizionari desi eu ii platisem un avans. Intrebarea mea este daca pot face o plangere pe art. 243 sau 244?
Cel mai recent răspuns: Alina-Andreea Plugaru , Avocat 14:46, 26 Septembrie 2024
Buna ziua,

Ati incheiat un contract? sau cum s-a achitat acel avans?
Bună ziua. Terenul este în Prahova și noi locuim în București. Am vizionat terenul sambata și a rămas ca ma întorc în momentul în care vine și persoana de la cadastru iar ulterior mergem la notar sa facem un ante-contract. Pana miercuri am primit câte 4-5 telefoane zilnic, atat eu cât și soția, ca să virez un avans pentru cadastrist și dezmembrare, ca sa putem finaliza mai repede. În momentul transferului, am specificat "plata avans achiziție teren". Nu am făcut nici-un fel de act.

Alina-Andreea Plugaru a scris:

Buna ziua,

Ati incheiat un contract? sau cum s-a achitat acel avans?

6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
In regula, e ok daca ati achitat acea suma prin virament bancar. Puteti sa formulati o cerere de chemare in judecata pentru restituirea sumei achitate cu titlu de avans, o actiune in pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva terenuri extravilane ce ulterior devin intravilane vandute in rate Miulescu Miulescu As dori sa intreb daca am incheiat precontract de promisiune de vanzare pentru un teren extravilan cu plata in rate teren pentru are au fost demarate ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren fara acordul unui proprietar! ININA10 ININA10 Buna ziua. Iata problema: 2 persoane (A si B) sunt proprietarele unui teren si doresc sa il dezmembreze. Niste vecini ii roaga sa isi alipeasca terenul de ... (vezi toată discuția)
Pre contract detalii raluca tivichi raluca tivichi daca se poate imi puteti spune mai exact ce ar fi in favoarea mea sa mai stipulez in pre contract pe langa : 1.transferul de propietate se va face in ... (vezi toată discuția)