avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie limita de varsta

1) in data 12.03.2018 inplinesc 65 de ani. actualmente sunt angajat/salariat in administratia locala. Cat mai merg la slujba si ce trebuie sa fac eu ???!!!
Am auzit ca la data cand am 65 de ani trebe sa inceteze CIM si nu mai am voie sa lucrez mai departe nici o zi (doar la privat) ..Apoi trebe sa depun " ""cererea de acordarea pensiei pentru limita de varsta"' la Casa de pensii cu documentele cerute...si astept doua-trei luni pana vine pensia...Si ce fac in tot acest timp???Cu ce traiesc??? Cum imi platesc facturile la utiliitati??? Oare s-a gandit cineva la asta ???
2) am solicitat la Casa de Pensii o simulare ...am primit un "" bulatin de calcul privind acordarea pensiei anticipate partial ""(24.11.2017. stagiul total de cotizare de 39 ani si 25 de zile...iar numarul total de puncte este de 49.23456...rezulta un cuantum al pensiei de 1.584 lei.Sa inteleg ca sunt penalizat cu ceva fiind vorba de anticipare partiala ??? Care ar fi procentul de penalizare ???
Va multumesc anticipat. Cu stima, ec. Radu Aurel - Marin

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata sandudorina sandudorina Am inplinit 55 de ani la 7 octombrie fiind nascuta in 1958, am 25 de ani lucrati , stagiul de cotizare achitat si as dori sa stiu daca as putea iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensionare judit2000 judit2000 Buna ziua. Am depus cererea de pensionare in septembrie,avand dreptul la pensionare definitiva potrivit legii aduse in 17.iulie 2016,adica,avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Pensie emilia0458 emilia0458 buna seara,ma numesc minea marin .am 60 de ani si 10 luni,vechime in munca 31,5 ani,din care 15 ani de grupa a doua.as dori sa stiu ce sanse am de a iesi la o ... (vezi toată discuția)