avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Buna ziua.
Am depus cererea de pensionare in septembrie,avand dreptul la pensionare definitiva potrivit legii aduse in 17.iulie 2016,adica,avand in vedere ca am trait 44 ani in Targu Mures,si orasul fiind declarat zona periclitata din cauza combinatului din Tg.Mures,am dreptul sa ies in pensie cu 2 ani mai repede dacat mi s-a stabilit(in loc de 17 mai 2017).Astzai am primit decizia prin care mi se refuza cererea,deoarece nu am implinit varsta de pensionare.
Se poate ca nu s-a luat in evidenta,legea noua?Daca e asa,de ce se mai aduc legi noi,daca nu ne putem folosi de ele.Va rog frumos ,spuneti-mi ce-i de facut in cazul acesta.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:34, 16 Noiembrie 2016
Precizati:
Sexul
Luna si anul nasterii
Stagiul total de cotizare
data nasterii : 30.oct.1956
sex feminin
stagiul total de cotizare realizat : 38 ani 1 lina 25 zile
Octombrie 1956 Mai 2017 60/7 30/7

Cererea trebuia facuta pentru pensie anticipata partiala(fara penalizare).
Probabil ati facut pentru limita de varsta.
Am facut cererea pentru pensie definitiva,deoarece potrivit Legii nr.142/2016 pt.modificarea Legii nr.263/2010,Art.65,Alin.5 ,am dreptul la pensie definitiva,intrucat m-am nascut la Targu Mures,am trait la Tg.Mures,am facut scoala acolo,in evidenta Politiei din Tg.Mures sunt luata in evidenta doar din ziua cand am inplinit 14 ani si am primit buletin.Pana-n 2000 august am trait acolo,pana m-am mutat in Bihor.Am primit raspuns de la Casa de Pensii Bihor,ca nu apare in adeverinta politiei ca asi fi trait si inainte in Tg.Mures.Este nonsens,pentru ca politia nu are cum sa adevereasca,doar din ziua cand am inplinit 14 ani.Cu ce act pot sa dovedesc,ca si inainte am trait la Tg.Mures?
..............beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani fara penalizarea prevazuta la alin. (4)."
Ce fel de pensie este penalizata ?
Pensia anticipata partiala.
Reducerea varstei fara penalizare nu se refera la pensia de limita de varsta.
La pensia de limita de varsta nu veti intalni notiunea de penalizare.

Alte discuții în legătură

Noua lege de pensionare judit2000 judit2000 Buna ziua. Am depus cererea mea pentru pensionare anticipata la sfarsitul lunii mai. Nu am primit inca decizia.Sunt nascuta in anul 1956 si am 39 de ani ... (vezi toată discuția)
Se pot cumula reducerile varstei de pensionare ? mauritz mauritz Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca reducerea varstei standard de pensionare din Art.55 (1) a) Tabel 1 si reducerea din Art.65 conform Art.60 se pot cumula ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata - zone cu poluare dragos79 dragos79 Buna ziua. Mama mea s-a pensionat anticipat in urma cu doi ani si in acest moment ar mai avea un an si 9 luni pana la implinirea varstei de pensionare. ... (vezi toată discuția)