avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Buna ziua.
Am depus cererea de pensionare in septembrie,avand dreptul la pensionare definitiva potrivit legii aduse in 17.iulie 2016,adica,avand in vedere ca am trait 44 ani in Targu Mures,si orasul fiind declarat zona periclitata din cauza combinatului din Tg.Mures,am dreptul sa ies in pensie cu 2 ani mai repede dacat mi s-a stabilit(in loc de 17 mai 2017).Astzai am primit decizia prin care mi se refuza cererea,deoarece nu am implinit varsta de pensionare.
Se poate ca nu s-a luat in evidenta,legea noua?Daca e asa,de ce se mai aduc legi noi,daca nu ne putem folosi de ele.Va rog frumos ,spuneti-mi ce-i de facut in cazul acesta.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:34, 16 Noiembrie 2016
Buna ziua.
Va rog frumos sa-mi explicati ce inseamna : "beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare",adica ce inseamna "standard" in limbajul legislativ.
Octombrie 1956 Mai 2017 60/7

60 de ani si 7 luni varsta standard
60 ani si 7 luni - 2 ani = 58 ani si 7 luni - pensie anticipata partiala fara penalizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege de pensionare judit2000 judit2000 Buna ziua. Am depus cererea mea pentru pensionare anticipata la sfarsitul lunii mai. Nu am primit inca decizia.Sunt nascuta in anul 1956 si am 39 de ani ... (vezi toată discuția)
Se pot cumula reducerile varstei de pensionare ? mauritz mauritz Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca reducerea varstei standard de pensionare din Art.55 (1) a) Tabel 1 si reducerea din Art.65 conform Art.60 se pot cumula ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata - zone cu poluare dragos79 dragos79 Buna ziua. Mama mea s-a pensionat anticipat in urma cu doi ani si in acest moment ar mai avea un an si 9 luni pana la implinirea varstei de pensionare. ... (vezi toată discuția)