De cateva luni sunt angajat la o firma de confectii.Ca toata lumea am semnat un contract...pe un anume salariu...etc. , treaba e ca salariul ala nu prea exista...odata la 2-3 saptamani mai vedem si noi(angajatii) 2-3 milioane . Este corect asa ceva ? Cum am zis mai sus eu sunt "nou" am doar cateva luni dar sunt angajati mai vechi care sunt mult mai in urma cu salariul ( sunt in urma cu cateva luni bune ) ca sa nu mai zic, ca patronul a angajat zilieri 10-15 care sunt platiti la saptamana (chiar daca noi angajatii nu ne-am luat banii de luni de zile) , a facut programul de 9 sau 10 ore desi in contract scrie 8 ore si cine nu sta 9 sau 10 ore cate zice el este dat afara si nici nu i se mai da salariul din urma .El (patronul) spune ca are datorii multe la stat..dar daca e cum zice el..cum de are bani pentru zilieri ?
Si mai sunt si cativa angajati care au fost dati in fara plata pe o perioada de 2 sau 3 luni si sunt obligati sa vina la munca fiind amenintati cu, concedierea si neplata salariilor restante. Asa ceva este inadmisibil !! Unde pot depune o plangere..o adresa...un telefon ceva ?
Pentru neplata drepturilor salariale va puteti adresa instantei de judecata. In speta, competenta apartine Tribunalului, iar litigiu este scutit de plata taxei de timbru si de timbru judiciar.
in orice caz, inainte de a ajunge in instanta faceti plangere la ITM ptr ca instanta va intreaba daca ati eliminat toate caile de solutionare a problemelor si trebuie sa aveti o proba eventual ca ITM NU A FACUT NIMIC