avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Are dreptul sa faca asa ceva ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Are dreptul sa faca asa ceva ?

De cateva luni sunt angajat la o firma de confectii.Ca toata lumea am semnat un contract...pe un anume salariu...etc. , treaba e ca salariul ala nu prea exista...odata la 2-3 saptamani mai vedem si noi(angajatii) 2-3 milioane . Este corect asa ceva ? Cum am zis mai sus eu sunt "nou" am doar cateva luni dar sunt angajati mai vechi care sunt mult mai in urma cu salariul ( sunt in urma cu cateva luni bune ) ca sa nu mai zic, ca patronul a angajat zilieri 10-15 care sunt platiti la saptamana (chiar daca noi angajatii nu ne-am luat banii de luni de zile) , a facut programul de 9 sau 10 ore desi in contract scrie 8 ore si cine nu sta 9 sau 10 ore cate zice el este dat afara si nici nu i se mai da salariul din urma .El (patronul) spune ca are datorii multe la stat..dar daca e cum zice el..cum de are bani pentru zilieri ?
Si mai sunt si cativa angajati care au fost dati in fara plata pe o perioada de 2 sau 3 luni si sunt obligati sa vina la munca fiind amenintati cu, concedierea si neplata salariilor restante. Asa ceva este inadmisibil !! Unde pot depune o plangere..o adresa...un telefon ceva ?
Cel mai recent răspuns: Marioara Maftei , utilizator 09:19, 23 Octombrie 2009
La Inspectoratul teritorial de munca.
Ruje a scris:

Si daca cei de la Inspectoratul teritorial de munca "se au bine cu patronul" ? ce e de facut ? Ce autoritate mai mare exista ?
Pentru neplata drepturilor salariale va puteti adresa instantei de judecata. In speta, competenta apartine Tribunalului, iar litigiu este scutit de plata taxei de timbru si de timbru judiciar.
affraid a scris:

Ruje a scris:

Si daca cei de la Inspectoratul teritorial de munca "se au bine cu patronul" ? ce e de facut ? Ce autoritate mai mare exista ?

Inspectia Muncii si actiune in instanta.
in orice caz, inainte de a ajunge in instanta faceti plangere la ITM ptr ca instanta va intreaba daca ati eliminat toate caile de solutionare a problemelor si trebuie sa aveti o proba eventual ca ITM NU A FACUT NIMIC

Alte discuții în legătură

Lichidarea angajatului B_Larisa B_Larisa Buna ziua! Pana ieri am fost angajata ca si vanzatoare la un magazin. Patronul a vandut magazin, iar noul patron l-a preluat cu tot cu angajati. Ieri s-a facut ... (vezi toată discuția)
Recuperarea drepturilor banesti pentru ore suplimentare neplatite cristimnp cristimnp Salutare. Pe scurt povestea mea e asa...lucrez de 1 an si 2 luni la o companie unde am contract de munca pe 8 ore/zi,insa noi lucram 10 ore pe zi plus o ... (vezi toată discuția)
Bună, lucrez la o firma de 1 an și jumătate timp în care ... Vuvulina Vuvulina Bună, lucrez la o firma de 1 an și jumătate timp în care primeam bonuri de masa de la patron. Patronul Refuza sa îmi dea bonurile pe luna lui august ... (vezi toată discuția)