De cateva luni sunt angajat la o firma de confectii.Ca toata lumea am semnat un contract...pe un anume salariu...etc. , treaba e ca salariul ala nu prea exista...odata la 2-3 saptamani mai vedem si noi(angajatii) 2-3 milioane . Este corect asa ceva ? Cum am zis mai sus eu sunt "nou" am doar cateva luni dar sunt angajati mai vechi care sunt mult mai in urma cu salariul ( sunt in urma cu cateva luni bune ) ca sa nu mai zic, ca patronul a angajat zilieri 10-15 care sunt platiti la saptamana (chiar daca noi angajatii nu ne-am luat banii de luni de zile) , a facut programul de 9 sau 10 ore desi in contract scrie 8 ore si cine nu sta 9 sau 10 ore cate zice el este dat afara si nici nu i se mai da salariul din urma .El (patronul) spune ca are datorii multe la stat..dar daca e cum zice el..cum de are bani pentru zilieri ?
Si mai sunt si cativa angajati care au fost dati in fara plata pe o perioada de 2 sau 3 luni si sunt obligati sa vina la munca fiind amenintati cu, concedierea si neplata salariilor restante. Asa ceva este inadmisibil !! Unde pot depune o plangere..o adresa...un telefon ceva ?
In ceea ce priveste recuperarea drepturilor salariale nu este obligatoriu sa va adresati ITM-ului. Doar instanta , prin hotararea pe care o pronunta , il poate obliga la plata acestora.
La ITM faceti reclamatie in ce priveste relatia de munca ( ore suplimentare, obligarea la concediu fara plata, folosirea unor persoane neangajate etc.)
La tribunal actionati pentru drepturile salariale neplatite.