avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua! Un sfat o îndrumare va rog! Iubitul meu este căsătorit s a despărtit de sotia lui in 2011 dar n au divortat acum am vrea sa ne casatorim si nu putem da de sotia lui pentru a da divort se poate face acest divort fara proces pentru ca nu au nimic in comun sau de împărtit nici macar copii...Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 14:14, 5 Martie 2018
Buna ziua.
Daca iubitul dvs.are cunostinta despre domiciliul sotiei, sau CI a acesteia, poate promova cererea de divort in instanta. Sotia parata va fi citata la adresa aratata si daca procedura va fi indeplinita, neexistand copii din aceasta casatorie, judecata s-ar putea face si in lipsa acesteia.
Faptul ca nu o poate gasi, nu inseamna neaparat ca nu are aceeasi adresa in CI, la acest moment. De asemenea, fiind citata si afland despre demersurile sotului, s-ar putea sa fie de acord.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
Raluca Iliescu, Avocat
Nu se poate divort fara proces. Se poate proces fara ca sotia sa se prezinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul de sotie plecata din tara tase01 tase01 buna ziua , as dori un sfat privind modalitatea de divort in cazul in care sotia este plecata din tara ,(sintem casatoriti de 10 ani ,nu ne-am intilnit de ... (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord fara copii sau partaj alecomsrl alecomsrl Buna ziua. as dori sa stiu daca se poate care este procedura(actele care se depun si unde) la divortul de comun acord fara copii si fara bunuri de impartit si ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul partilor AD_Y AD_Y Doresc sa cunosc daca se poate,si cam cat ar dura(ca timp),pronuntarea sentintei de divort fara acordul partilor.Parata - sotia - nu este de acord cu ... (vezi toată discuția)