avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adeverinta pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adeverinta pensie alimentara

Buna seara,

Sunt in divort si sotul meu trebuie sa aduca o adeverinta pentru stabilirea pensiei alimentare pentru baiatul nostru.Astazi,m-a informat ca pe adeverinta,cei de la serviciul personal nu i-au introdus in salariu norma de hrana, motivand ca este un drept al lui personal si care nu se considera spor la salariu(el fiind politist),dar pe fluturas acest spor este introdus in indemnizatia lunara.Este corect?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:59, 26 Octombrie 2009
Toate veniturile realizate sunt "un drept al lui personal " ,drept din care instanta stabileste cuantum plata pensie alimentara.

Nu.Informatia furnizata e eronata.Si acest venituri se vor retine in vederea stabilirii plafonului pensiei de intretinere.
Angel 2007 a scris:

Toate veniturile realizate sunt "un drept al lui personal " ,drept din care instanta stabileste cuantum plata pensie alimentara.

Sa fiu mai explicita:
El pe fluturas are trecuta suma de 1000 RON lunar,pe adeverinta s-a trecut suma de 600 RON lunar,deci i s-a scazut norma de hrana de 400 RON lunar.De fapt a zis ca i s-a calculat o medie pe ultimele 6 luni.Sumele le-am dat cu titlu de exemplu.
La calculul pensiei de intretinere se tine cont de veniturile cu caracter permanent ale celui obligat la efectuarea platii pensiei.
Va multumesc mult pentru raspunsuri si pentru promptitudine,dar as mai avea o intrebare.Ma pot adresa cu o plangere in justitie impotriva functionarului care nu i-a trecut toate veniturile pe adeverinta,in conditiile in care si acea norma de hrana are un caracter permanent si in acelasi tip imi priveaza copilul de un drept care i se cuvine?Banuiala mea este ca a existat o mica intelegere pentru a nu ii trece toate veniturile pe adeverinta.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
anyme, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordonanta de propire pensie alimentara ana1265 ana1265 Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste acordarea pensiei alimentare. Prin hotarare judecatoreasca institutia la care lucreaza fostul meu sotul este ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara 14031979 14031979 Buna ziua.Am si eu o problema legata de pensia alimentara.Sunt divortata de 5 ani si am o fetita de 8 ani.La divort s-a stabilit o pesie lunara de intretinere ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara anca_01980 anca_01980 Buna ziua, Sotul meu este functionar public cu statut special si in afara de salariu de incadrare beneficiaza si de diferite sporuri, inclusiv norma de ... (vezi toată discuția)