avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Autoritate publica tutelara/autoritate tutelara
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Autoritate publica tutelara/autoritate tutelara

Buna ziua,
In cadrul Legii nr. 51/2006 actualizata, la art. 27 alin. 3 se prevede faptul ca “ Prin excepţie de la prevederile alin. (2), pentru operatorii cărora li s-a delegat gestiunea serviciului de utilităţi publice, în baza unui contract de delegare a gestiunii încheiat cu o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, atribuţiile de autoritate tutelară se exercită de către asociaţia de dezvoltare intercomunitară, în numele şi pe seama unităţilor administrativ-teritoriale.” In conditiile in care la nivelul OUG 109/2011 si Legii 111/2016 (care modifica si actualizeaza OUG 109/2011) nu sunt definite decat atributii referitoare la autoritatile publice tutelare se poate pune egalitate intre autoritate publica tutelara din OUG 109/2011 si autoritate tutelara din Legea 51/2006?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:03, 12 Martie 2018
Textul legal citat de Dvs., daca e in vigoare (nu am verificat), prevede in esenta ca ADI exercita atributiile de autoritate tutelara in numele autoritatilor membre, ca mandatar al acestora. Asta inseamna "in numele si pe seama....". Prin urmare de fapt dpdv juridic tot acele autoritati tutelare sunt cele care isi joaca propriul rol, doar ca nu o fac individual, prin organele lor de conducere, ci colectiv, printr-un mandatar comun care este ADI, acesta actionand in numele lor deci actele lui sunt considerate ca si cum ar fi facute de autoritatile tutelare pe care le reprezinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunerea de membri in consiliul de administratie al unui operator regional VioletaNed VioletaNed Buna ziua, Avand in vedere calitatea de operator regional al unei SC pe actiuni, propunerea de modificare a actului constitutiv si propunerea de membrii in ... (vezi toată discuția)
Reprezentanti uat in aga NGabriel NGabriel Buna ziua! Lucrez la o societate(operator de servicii publice) al cărui asociat unic este UAT-ul și până la aceasta dată UAT-ul nu a desemnat ... (vezi toată discuția)
Atributii; posibilitati de angajare mirela teodora mirela teodora spuneti-mi, vă rog, cum trebuie sa procedez pentru a da atributii, lucrări unei persoane incadrate contabil la asociatia de dezvoltare intercomunitara ... (vezi toată discuția)