avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Casa executata silit
Discuție deschisă în Executare silită

Casa executata silit

Pot cumpara o casa de la proprietar dacă casa este executata silit?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:06, 5 Martie 2018
de la proprietar nu ar fi indicat. De la executor da
Executorul judecătoresc, cu acordul creditorului, poate să îi încuviințeze debitorului să procedeze el însuși la valorificarea bunurilor sechestrate. În acest caz, debitorul este obligat să îl informeze în scris pe executor despre ofertele primite, indicând, după caz, numele sau denumirea și adresa potențialului cumpărător, precum și termenul în care acesta din urmă se angajează să consemneze prețul propus prin vânzarea amiabilă. Dacă până la împlinirea termenului prevăzut terțul cumpărător nu consemnează prețul oferit la dispoziția executorului judecătoresc, se va fixa termen pentru vânzare la licitație publică. Executorul judecătoresc poate, de asemenea, proceda, cu acordul ambelor părți, la valorificarea bunurilor urmărite prin vânzare directă cumpărătorului care oferă cel puțin prețul stabilit potrivit evaluării bunului imobil.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru auto CHMarius CHMarius Buna ziua, Figurez cu o datorie mai veche la un magazin de piese auto,iar acum am primit un \\" Dosar executional \\" prin care se anunta faptul ca masina ... (vezi toată discuția)
Executare silita, refuz executor vanzare fara licitatie marcela2010 marcela2010 Buna seara. In 2008 am luat un credit de nevoi personale de la Banca Transilvania in valoare de 32000 lei din care am cumparat o camera de 21 m patrati. Am ... (vezi toată discuția)
Bunuri sechestrate si scoase la licitatie ContSters69061 ContSters69061 Ce trebuie sa plateasca creditorul care vrea sa cumpere el bunurile sechestrate de executor si scoase la licitatie publica. Mai exista un creditor al aceluiasi ... (vezi toată discuția)