avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, refuz executor vanzare fara licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, refuz executor vanzare fara licitatie

Buna seara. In 2008 am luat un credit de nevoi personale de la Banca Transilvania in valoare de 32000 lei din care am cumparat o camera de 21 m patrati. Am platit pana in 2015 pana cand am ramas in urma cu ratele ,am fost la banca sa facem o refinantare,raspunsul lor fiind k nu se poate avand rata de 530 apoi scazand la 470.Acum camera este scoasa la licitatie am vorbit cu executorul sa-mi dea dreptul sa-mi gasesc eu cumparator deoarece pretul de pornire al licitatiei fiind de 19700 pret maxim 26000. Am gasit cumparator si ne-am inteles la pretul de 24000 banca ne da acordul sa vindem imobilul cu plata in cont dar executor nu vrea. Marea mea intrebare este ''La ce a mai scos imobilul la vanzare daca acum nu ne accepta cererea de vanzare a imobilului ce motiv ar fi pentru ca nu imi mai raspunde la telefon
Cum se procedeaza cu restul de bani care il mai avem de dat daca vom vinde camera cu 24000 acesta fiind de 24500 catre banca si 2200 cheltuieli de judecata Va multumesc si sper ca ati inteles
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 04:31, 14 Mai 2017
1) Sunt posibile trei forme de valorificare a a imobilului urmarit silit. Teoretic si practic puteti vinde imobilul fie in conditiile unei vanzari amiabile (respectiv, Executorul judecătoresc, cu acordul creditorului, poate să îi încuviinţeze debitorului să procedeze el însuşi la valorificarea bunurilor sechestrate. În acest caz, debitorul este obligat să îl informeze în scris pe executor despre ofertele primite, indicând, după caz, numele sau denumirea şi adresa potenţialului cumpărător, precum şi termenul în care acesta din urmă se angajează să consemneze preţul propus.), fie in conditiile unei vanzari directe (respectiv, Executorul judecătoresc poate, de asemenea, proceda, cu acordul ambelor părţi, la valorificarea bunurilor urmărite prin vânzare directă cumpărătorului care oferă cel puţin preţul stabilit prin evaluare. Termenul pentru vânzarea directă va fi stabilit prin acordul părţilor.)
De ce nu doreste Bej sa se conformeze, nu stiu (dar pot presupune). Atat dvs cat si creditorul, aveti la indemana o Contestatie la executare, in sensul celor discutate.

Pentru cea de-a doua intrebare - raspunsul este ca veti fi urmarita silit pana la ultimul leut, din pacate, fapt ce este in mare contradictie cu nevalorificarea imobilului la un pret corect.
Dupa vinderea la licitatie a casei dvs., executarea continua ceea ce inseamna ca diferenta de platit va putea fi recuperata de banca prin poprirea salariului sau valorificarea altor bunuri pe care le aveti in proprietate.
Daca creditorul este de acord puteti vinde amiabil.
Lamuriti cu creditorul pentru ca de el depinde si trebuie sa isi exprime consimtamantul in scris nu doar verbal.
~ Conținut șters la cerere ~
Formulați in scris acest lucru și depuneți hârtia la biroul executorului cu număr de inregistrare.
În caz cazul in care veți face contestație la executare aveti o dovada că executorul a refuzat să își îndeplinească obligațiile legale și dv sunteți de buna credință privind achitarea debitului restant .
Nu va mai chinuiți să il sunați la telefon. În instanță,nu contează ceea ce știi, contează ceea ce poți dovedi. Așadar, hârtiile au valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa executata silit Panaitmarianclaudiu@gimail.com Panaitmarianclaudiu@gimail.com Pot cumpara o casa de la proprietar dacă casa este executata silit? (vezi toată discuția)
Va rog sa imi spuneti cum va decurge efectuarea publicitatii ContSters382135 ContSters382135 Sunt in plinproces de executare silita a unui imobil . Am semnat acum doua zile cererea de efectuare a cadastruc care de fapt este efectuat dar care va iesi de ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)