Bună seara tuturor! Vă rog mult să îmi răspundeți si mă puteți ajuta! Vreau să divortez, am un copil de aproape 4 ani, si aș vrea să apelez la un avocat, dar sa nu se ajungă la judecată! Întrebarea mea este: tatăl imi poate lua copilul? Eu neavând o proprietate pe numele meu si nici serviciu! Motivele divorțului sunt urmatoarele: tatăl consumă alcool (nu are o limita) , este violent verbal, este dependent de jocuri de noroc (acum cateva zile ia furat mamei mele banii din casă si mie ultimii banuti de pe card) . Tot salariul lui se duce la cazinouri. Plus ca începuse sa fumeze si altceva decât tutun! Sunt mai multe de spus , dar ma opresc la atât! Martori îi am doar pe cei din familie, nu am discutat problemele mele cu prietenii sau vecinii!
Se poate divorta sub conditia existentei unui acord, la un birou notarial sau la oficiul de stare civila. Altfel, se poate divorta in instanta- fara a se ajunge la o judecata efectiva, atunci cand partile solicita desfacerea casatoriei de comun acord. In toate celelalte cazuri cand nu exista acord se ajunge la instanta, cauza fiind analizata "amanuntit"....
luati legatura cu tatal minorului, stabiliti de comun acord domiciliul minorului, pensia de intretinere, programul de vizita, numele pe care il veti purta dupa divort si mergeti la notar. In 45 zile ati rezolvat. In cazul in care nu se va ajunge la o intelegere, va trebui sa mergeti in instanta.
Divort
flori92
In cazul unui divort , in care exista un minor si eu ca mama nu am un serviciu si nici o o casa pe numele meu, iar tatal are si serviciu si casa pe numele lui, ... (vezi toată discuția)
Custodie unica
anelia88
As dori sa cer instantei sa mi se acorde custodie unica minorului de 5 ani ce locuieste cu mine.As dori sa stiu cat dureaza toate demersurile si cam cat costa ... (vezi toată discuția)