avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza in actul aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza in actul aditional

Dupa trecerea contributiilor de la angajator la angajat, angajatorul meu a decis sa mareasca la toata lumea salariul brut cu 20%.
Spune intr-un e-mail ca va face acest lucru printr-un un act aditional in care va fi si o clauza care va spune ca: "aceasta marire are valabilitate atat timp cat cat este mentinut actualul sistem de taxare."
Intrebarile mele sunt:
1. Este legala aceasta clauza?
2. Ce se intampla daca nu semnez actul aditional?
3. Ce se intampla daca semnez actul aditional cu acesta clauza?
4. Pot ulterior sa contest, cu succes o eventuala micsorare de salariu(ca urmare a aplicarii clauzei de mai sus)?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:50, 6 Martie 2018
1. Este legala o astfel de clauza.

2. Daca nu semnati , ramaneti cu acelasi salariu brut care inseamna reducerea salariului net.

3. Se majoreaza salariul, iar daca OUG devine neconstitutionala, inseamna ca se va reveni la salariul brut din decembrie 2017 si acelasi contributii.

4. Puteti sa contestati , dar trebuie sa vedeti si ce sanse aveti de castig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 91/2017 - ce se intampla daca salariatul nu vrea sa semneze actul aditional ? Dorel2018 Dorel2018 Ok. Ce se intampla daca salariatul NU VREA sa semneze actul aditional pe motiv ca angajatorul nu i-a ajustat salariul brut a.i. salariatul sa ramana cu ... (vezi toată discuția)
Legislație muncă Katalin13 Katalin13 Dacă conform noilor reglementari in legislația muncii actele adiționale trebuiau semnate până la 31 decembrie 2017 și eu nu am semnat nici până la ... (vezi toată discuția)
Micsorat salariu fara a fi anuntat geo86 geo86 Buna ziua, Sunt angajat la SC si in data de 1 dec. 2008 salariul brut a fost marit la 2523 lei. Pana in ziua de astazi eu am fost platit cu salariul net ... (vezi toată discuția)