avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice licitatie electronica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

licitatie electronica

Ce se intimpla daca o autoritate contractanta nu si-a realizat cuantumul de 20% achizitii on line ? Cine raspunde direct ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Gratianu , Avocat 10:38, 23 Octombrie 2009
O sanctiune clara in cazul nerespectarii procentului de 20 % nu exista specificata nicaieri.
Totusi la art. 293 lit. v, din OUG 34/2006 scrie : Constituie contraventie si se sanctioneaza urmatoarele fapte: " orice altă încălcare a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă sau a actelor normative emise în aplicarea acesteia, având ca efect încălcarea dispoziţiilor de la art. 2".
Art. 2 din OUG 34/2006 se refera la scopul si la principiile ordonantei de urgenta
Sanctiunea pentru contraventia precizata mai sus este amenda de la 10.000 lei la 35.000 lei, in conformitate cu art. 294 (1).
In concluzie (cu toate ca este destul de fortata) daca se interpreteaza ca prin nerealizarea procentului de 20% nu ati respectat scopul sau principiile OUG 34/2006 puteti fi santionata (ca autoritate contractanta) cu amenda in cuantumurile specificate anterior.
Sper ca raspunsul meu sa fie destul de "direct".
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea comisiei de atribuire a licitatiilor publice. ContSters69460 ContSters69460 Buna ziua, am cautat in legea privind achizitiile publice o prevedere a raspunderii comisii de atribuire a licitatiilor publice. N-am gasit nicaieri asa ceva ... (vezi toată discuția)
Contract de lucrari julien_slbz julien_slbz Autoritatea contractanta a initiat si finalizat procedura de atribuire a unui contract de lucrari dupa data de 1 iulie 2008, fara a lua in calcul prevederile ... (vezi toată discuția)
Atribuirea contractelor de achiziþie publicã prin mijloace electronice rebenciuc rebenciuc Daca am efectuat achizitii publice prin SEAP ( anunt de participare, anunt de atribuire ) atunci este considerat procent de indeplinire a cerintelor de ... (vezi toată discuția)