avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... vreau sa imi schimb numele de familie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

vreau sa imi schimb numele de familie

in urma cu 20 de ani s-a gresit certificatul de casatorie al parintilor .Tatal fiind strain s-a tradus numele si certificatul de casatorie este cu numele tradus tot asa s-a facut si certificatul de nastere.Eu vreau acuma sa trec pe numele real netradus al tatalui.Cum pot proceda ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:10, 6 Martie 2018
Buna ziua,
CADRUL LEGAL:

Cetăţenii români pot solicita pentru motive temeinice, aprobarea schimbării pe cale administrativă a numelui de familie sau a prenumelui, ân baza Ordonanţei Guvernului nr. 41/2003, aprobată prin Legea nr. 323/2003, cu modificările şi completările ulterioare.


UNDE SE DEPUNE CEREREA:

Cererea de schimbare a numelui de familie şi/sau prenumelui pe cale administrativă se depune la:
- serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor/primăria, în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul petentul, cetăţean român sau apatrid cu domiciliul în România.
- serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor/primăria ultimului loc de domiciliu avut în ţară, pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate.
- primăria sectorului 1 al mun. Bucureşti, pentru cetăţenii români care nu au avut stabilit niciodată domiciliul în România.
Afla mai multe: [ link extern ] /
Am fost la primarie dar ei solicita sa fac rectificarea tuturor actelor inclusiv a parintilor Nu se poate direct fara rectificarea acestor acte?Parintii mei fiind cu domiciliul in strainatate
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
daa24silva, utilizator
Au inteles gresit ca vreti sa corectati actele, si ar fi o varianta si asta.
cereti schimbarea numelui, ceea ce inseamna altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui în timpul cãsãtoriei elid elid daca sunt casatorita am 2 copii si vreau sa revin la numele dinaintea casatoriei si sa trec si copiii pe acel nume cu acordul sotului ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Schimbare nume familie ana56 ana56 Sora mea , 60 ani, nu a fost casatorita in acte cu barbatul cu care are un copil.Copilul ,baiat , poarta numele de familie al tatalui. Tatal, in prezent este ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil lucialuca lucialuca Buna ziua! Un copil a fost recunoscut de tatal biologic la nastere, dar mama a dorit ca baiatul sa poarte numele ei, parintii nefiind la acel moment casatoriti ... (vezi toată discuția)