avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui în timpul cãsãtoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui în timpul cãsãtoriei

daca sunt casatorita am 2 copii si vreau sa revin la numele dinaintea casatoriei si sa trec si copiii pe acel nume cu acordul sotului ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:36, 21 Februarie 2012
nu puteti decat pe cale administrativa!
Aveti in link procedura si acte necesare.
www.avocatnet.ro/content/art...
Cererea de schimbare a numelui de familie şi/sau prenumelui pe cale administrativă se depune la:

* serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor/primăria, în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul petentul, cetăţean român sau apatrid cu domiciliul în România.

* serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor/primăria ultimului loc de domiciliu avut în ţară, pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate.

* primăria sectorului 1 al mun. Bucureşti, pentru cetăţenii români care nu au avut stabilit niciodată domiciliul în România.

Cererea se depune personal sau prin împuternicit cu procură specială sau împuternicire avocaţială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa imi schimb numele de familie daa24silva daa24silva in urma cu 20 de ani s-a gresit certificatul de casatorie al parintilor .Tatal fiind strain s-a tradus numele si certificatul de casatorie este cu numele ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa mama danaro danaro Cum trebuie procedat in cazul schimbarii numelui dupa mama in cazul in care parintii sunt divortati de 25 de ani si baiatul, de 24 de ani, doreste sa poarte ... (vezi toată discuția)
Schimbare de prenume anamariaruspaltinean anamariaruspaltinean Buna ziua si multumesc anticipat pentru raspuns. Locuiesc in Spania si as vrea sa- mi schimb prenumele. Cum as putea face fara sa merg in Romania si nu am ... (vezi toată discuția)