avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenesc și creditul soției? Eu nu am semnat nimic ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenesc și creditul soției? Eu nu am semnat nimic la refinanțarea lui, pot fi obligat să-l plătesc?

Daca sotia a facut o refinantare la bcr primind salariul pe card la aceasta banca,,eu sunt obligat sa-i platesc creditul? Ea a decedat de cancer. Eu nu am semnat nimic la aceasta banca pentru aceasta refinantare. Deci in concluzie, sunt obligat sa platesc refinantarea ei?
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cameliapad , utilizator 14:29, 9 Martie 2018
V-ati folosit impreuna de bani stiind de credit...ar cam trebui sa platiti. Nu stiu in ce conditii a facut creditul initial sau refinantarea dar banca in mod normal cere macar o hartie semnata de catre celalalt sot cum ca a luat la cunostinta de existenta creditului.
Nu ati stiut de credit(cam greu de crezut)? Daca sunteti mostenitor al sotiei atunci refuzati mostenirea, astfel nici datoriile dansei nu v-ar afecta, banca indreptandu-se impotriva bunurilor pentru recuperarea pagubei. Iar daca bunurile sunt comune cam riscati sa ramaneti fara ele (casa, masina etc)
NU....numai daca deschizi succesiune
CAPITOLUL IV
Efectuarea executării silite

SECŢIUNEA a 3-a
Executarea împotriva moştenitorilor
Art. 686

Interzicerea executării silite

(1) Dacă debitorul moare înainte de sesizarea executorului judecătoresc, nicio executare silită nu poate fi pornită, iar dacă moare după ce aceasta a fost pornită, ea nu poate fi continuată cât timp moştenirea nu a fost acceptată de către cei chemaţi la moştenire sau, în lipsă, cât timp nu a fost numit, în condiţiile legii, un curator al succesiunii ori, după caz, un curator special pentru executare, în condiţiile art. 58.

(2) În cazul în care creditorul sau executorul judecătoresc ia cunoştinţă, în orice mod, de faptul că debitorul a decedat, acesta este obligat să solicite de îndată camerei notarilor publici în a cărei circumscripţie a avut ultimul domiciliu defunctul să facă menţiune în registrul special prevăzut de lege despre începerea executării silite şi să îi elibereze un certificat din care să rezulte dacă moştenirea debitorului a fost sau nu dezbătută, iar în caz afirmativ, care sunt persoanele care au calitatea de moştenitori, precum şi faptul dacă până la acceptarea moştenirii de către cel puţin unul dintre succesibili a fost sau nu numit un curator al succesiunii.

(3) În cazul în care se constată că moştenirea nu a fost dezbătută sau, după caz, acceptată, creditorul sau executorul judecătoresc poate cere camerei notarilor publici în a cărei circumscripţie a avut ultimul domiciliu defunctul sau, după caz, notarului public deja sesizat întocmirea inventarului succesiuni sau desemnarea unei persoane în acest scop.


CITESTE SI DECIDE TU...LEGEA E CLARA ...!!! DACA TE EXECUTA FACI CONTESTATIE LA EXECUTARE...
Odata ce acceptati succesiunea,acceptati atat activul cat si pasivul.

A fost perfectat un contract de asigurare?

Eu nu am semnat nimic. Ea avea decoperire pe cardul de salar. Am depus la banca asigurarea de viata care a avut-o la bcr pentru aceasta refinantare.Am facut sucsesiunea la notar si nu a primit nimc de la banca despre acest credit....

Alte discuții în legătură

Tata decedat credit neachitat Mihaela Murgoci2017 Mihaela Murgoci2017 Buna seara, Tatal meu a decedat si are un credit dat catre firma de recuperari . Ce se intampla acum ? Multumesc (vezi toată discuția)
Girant la banca pentru o persoana care a decedat ulterior Ing3ras Ing3ras Buna ziua, Am nevoie de sfaturile dumneavoastra in urmatoarea problema : Am girant la banca pentru o linie de credit cu un imobil, cel care avea credit a ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil- 2 soti proprietari, unul decedat andreistan andreistan Buna ziua, Un imobil este [b]detinut de sot+sotie, sotia a decedat anul trecut[/b], nu s-a facut succesiunea. Suntem asociatie de proprietari, suntem ... (vezi toată discuția)