avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am locuit cu chirie dar fără forme legale. Ce se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am locuit cu chirie dar fără forme legale. Ce se poate întâmpla dacă ne mutăm fără să plătim ultimele două luni?

Buna ziua ,am si eu o intrebare.Locuim cu chirie eu cu sotul meu si 2 fiice intr-un apartament de aproape 11 ani.Cand ne-am mutat acolo proprietarul ne-a spus ca ne face contract de inchiriere dupa ce ne cunoaste mai bine lucru care nu sa intamplat nici pana astazi.Cand ne-am mutat am platit chiria 100euro dar de anul trecut din iunie a marit la 150euro.Am reusit sa cumparam o casa si ne-am mutat de acolo dar pe luna ianuarie si februarie nu am mai platit chiria deoarece de 4 ani nu a mai vrut sa plateasca datoriile care le are el ca si proprietar (inspectie gaz,centrala ,reparati din cauza ca apartamentul este vechi,e t c).Intrebarea mea este daca poate sa ne faca ceva pe cale legala?
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Atata timp cat nu a existat niciun fel de contract, practic ati locuit in acel apartament ca si "musafiri". Acest risc a fost asumat atat de dvs. cat si de proprietar, neexistand nicio raspundere contractuala (durata, pret, drepturi si obligatii) intre parti.
Unde ati locuit in bloc de locuit in comun sau la casa ?
Inteleg ca ati cumparat casa acum in 2018 si v-ati si mutat in ea. Felicitari!
D-na Iliescu are dreptate, daca nu ati avut contract de inchiriere la apartament nu aveti nici obligatie de plata. Stati linistiti la casa dvs. iar daca proprietarul apartamentului in care ati stat se ridica cu pretentii, in prima faza spuneti-i ca veti face sesizare la fisc. Daca si asa vrea bani, atunci chiar faceti sesizarea respectiva. In orice caz nu sunteti obligati sa platiti.
Contract de inchiriere ati avut. Orice forma de intelegere, chiar si nescrisa, este un contract. Mai ramane insa ca proprietarul sa dovedeasca intelegerea...
Conf.art.1178 NCC{"Contractul se incheie prin simplu acord de vointa al partilor daca legea nu impune o anumita formalitate pentru incheierea sa valabila."Pe de alta parte,conf.art.1781NCC"Contractul de locatiune se considera incheiat indata ce partile au convenit asupra bunului si pretului."Ca atare, a existat contract, se pune doar problema de a proba incheierea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzata de fostul proprietar Alecsa90 Alecsa90 Pana acum 2 sapt stateam in chirie, plateam 150 euro( 100euro chirie+50euro intretinere) banii pe care i dadeam lui. M-am mutat deoarece administratorul m-a ... (vezi toată discuția)
Recuperare chirie agentie Missisme Missisme Buna seara! Am incheiat un contract de inchiriere cu o agentie imobiliara! Urma sa ne mutam in apartament, dar intr-una din seri, cand am mers sa verificam ce ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa cu chirias problematic Simmy Simmy Buna ziua, In primul rand, sa explic situatia. Prietena mea este in procedura de cumparare a unui apartament de 2 camere prin programul prima casa. ... (vezi toată discuția)