avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare chirie agentie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare chirie agentie

Buna seara! Am incheiat un contract de inchiriere cu o agentie imobiliara! Urma sa ne mutam in apartament, dar intr-una din seri, cand am mers sa verificam ce anume mai trebuie sa achizitionam pentru a putea locui in conditii prielnice, am descoperit musafiri nepoftiti (si anume gandaci de bucatarie, care ulterior s-au dovedit a fi in jur de 300-400, asta pentru ca am pus noi capcane si au cazut pe front pe capete). Nimeni nu ne-a spus ca am putea sa gasim asa ceva. Desigur ca am gasit necesara rezilierea contractului de inchiriere in aceste conditii. Am recuperat garantia de la proprietar. In legatura cu comisionul, inteleg ca nu il putem recupera pentru ca si agentia a prestat niste servicii pentru noi, dar chiria o putem recupera inapoi de la agentie?
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 10:47, 24 Ianuarie 2019
Chiria nu trebuia sa fie platita agentiei, ci proprietarului. Prin urmare, daca nu ati locuit in imobil, proprietarul ar trebui sa va restituie chiria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori ajutor in aceasta situatie controversata - probleme cu un agent imobiliar Uylestte Uylestte Bună seara. În urmă cu două săptămâni am contactat un agent imobiliar rugându-l să-mi găsească spre închiriere un apartament. Agentul a venit cu o ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract închiriere (înregistrat la anaf) din cauza gândacilor de bucătărie Chirieproblema Chirieproblema Buna ziua! Se da urmatoarea speta: In urma cu 4 zile am inchiriat o garsoniera cu contract anaf pe 12 luni. Am platit 1000 lei chirie avans, 1000 lei garantie ... (vezi toată discuția)
Returnare garanție pentru închiriere apartament dinca-marius dinca-marius As dori sa aflu ce șanse am în instanta pentru a îmi recupera garanția depusa pentru închirierea unui apt. Situația este după cum urmeaza: Am văzut ... (vezi toată discuția)