Buna dimineata!
Expun si eu problema mea. Stiu ca este mai complicat dar, daca cine ar putea sa-mi raspunda ar fi extraordinar.
Trebui sa ajut pe cineva sa deschida o firma.
Nu stiu ce trebuie trecut in cererea de inmatriculare a firmei la vectorul fiscal:
1. Taxa pe valoarea adaugata
1.1. Cifra de afaceri stimata a se realize, conform art 152 (2) din Codul Fiscal…………lei
1.2. Inregistrare prin optiune pentru aplicarea regimulunormla de tva, desi cifra de afaceri estimate conform art 152 codul lfiscal este inferioara plafonului de scutire prevazut la art 152 alin1 din codul fiscal
1.3. Realizare in exclusivitate de operatiuni care nu au drept de deducere de TVA
1.4. Inregistrare in scopuri de TVA ca urmare a efectuarii de operatiuniin afara Romaniei care au drept de deducere a TVA conform art 145 alin2 lit b codul fiscal
1.5. Inregistrare prin optiune pentru taxarea operatiunilor scutite, conform art 141 alin 3 codul fiscal
Mentionez ca firma va avea ca obiect de activitate prestari servicii de tesare si verificare.
Vreau sa o declar platitor de TVA, dar nu stiu restul ce inseamna.
Randul 1.1. Se estimeaza cifra de afaceri pe care contribuabilul preconizeaza sa o realizeze in perioada ramasa pana la sfarsitul anului calendaristic, din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere, incluzand si operatiunile scutite fara drept de deducere prevazute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e) si f) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul fiscal, daca acestea nu sunt accesorii activitatii principale, cu exceptia urmatoarelor:
- livrarile de active fixe corporale sau necorporale, astfel cum sunt definite la art. 1251 alin. (1) pct. 3 din Codul fiscal;
- livrarile intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal.
Randul 1.2 se marcheaza cu "X" in cazul contribuabililor care opteaza pentru aplicarea regimului normal de TVA, desi estimeaza ca vor realiza o cifra de afaceri inferioara plafonului de scutire prevazut la art. 152 alin. (1) din Codul fiscal, constituita din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere, incluzand si operatiunile scutite fara drept de deducere prevazute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e) si f) din Codul fiscal, daca acestea nu sunt accesorii activitatii principale, cu exceptia urmatoarelor:
- livrarile de active fixe corporale sau necorporale, astfel cum sunt definite la art. 1251 alin. (1) pct. 3 din Codul fiscal;
- livrarile intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal.
Plafonul de scutire prevazut la art. 152 alin. (1) din Codul fiscal se determina proportional cu perioada ramasa de la infiintare si pana la sfarsitul anului, fractiunea de luna considerandu-se o luna calendaristica intreaga.
Randul 1.3 se marcheaza cu "X" de catre persoanele impozabile care realizeaza in exclusivitate operatiuni care nu dau drept de deducere a TVA-ului.
Randul 1.4 se marcheaza cu "X" in cazul contribuabililor care efectueaza operatiuni in afara Romaniei care dau drept de deducere a TVA-ului, conform art. 145 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal.
Randul 1.5 se marcheaza cu "X" in cazul contribuabililor care opteaza pentru taxarea operatiunilor scutite, conform art. 141 alin. (3) din Codul fiscal.