avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general definitie rulaj
Discuție deschisă în Contabilitate în general

definitie rulaj

Am o rugaminte.Ce inseamna rulaj?incasari +plati+cheltuieli?
Ma intereseaza sa nu trec pragul de 35000e.multumesc
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 00:28, 29 Decembrie 2009
In sensul tva , pentru ca aici m-am dus cu gindul cind ati pomenit suma de 35000 euro , si daca sinteti pfa(cum intuiesc) si daca sinteti srl, se socoteste astfel :
35000 euro e plafonul pina la care o firma poate opta sa nu fie platitor de tva , iar acest plafon este definit ca fiind cifra de afaceri anuală, declarată sau realizată, al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării la ue, respectiv data de 01.01.2007
Cifra de afaceri care serveşte drept referinţă este constituită din valoarea totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii.
Deci e vorba numai de venituri .


Atentie mare si la data infiintarii PFA :
(1)Persoana impozabilă stabilită în România conform art. 1251 alin. (2) lit. a), a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 35.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi se rotunjeşte la următoarea mie, poate solicita scutirea de taxă, numită în continuare regim special de scutire, pentru operaţiunile prevăzute la art. 126 alin. (1), cu excepţia livrărilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b).
(la data 01-ian-2010 Art. 152, alin. (1) din titlul VI, capitolul XII modificat de Art. I, punctul 129. din Ordonanta urgenta 109/2009 )
(la data 01-ian-2008 Art. 152, alin. (2) din titlul VI, capitolul XII modificat de Art. I, punctul 59. din Ordonanta urgenta 106/2007 ) (2)Cifra de afaceri care serveşte drept referinţă pentru aplicarea alin. (1) este constituită din valoarea totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii efectuate de persoana impozabilă în cursul unui an calendaristic, care ar fi taxabile dacă nu ar fi desfăşurate de o mică întreprindere, operaţiunile rezultate din activităţi economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate, dacă taxa ar fi deductibilă, în cazul în care aceste operaţiuni ar fi fost realizate în România conform art. 145 alin. (2) lit. b), operaţiunile scutite cu drept de deducere şi cele scutite fără drept de deducere, prevăzute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e) şi f), dacă acestea nu sunt accesorii activităţii principale, cu excepţia următoarelor:
a)livrările de active fixe corporale sau necorporale, astfel cum sunt definite la art. 1251 alin. (1) pct. 3, efectuate de persoana impozabilă;
b)livrările intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b).
(la data 01-ian-2010 Art. 152, alin. (2) din titlul VI, capitolul XII modificat de Art. I, punctul 129. din Ordonanta urgenta 109/2009 )
(3)Persoana impozabilă care îndeplineşte condiţiile prevăzute la alin. (1) pentru aplicarea regimului special de scutire poate opta oricând pentru aplicarea regimului normal de taxă.
(la data 08-feb-2007 Art. 152, alin. (3) din titlul VI, capitolul XII a se vedea jurisprudenta Decizia nr. 264 din 08-feb-2007 )
(4)O persoană impozabilă nou-înfiinţată poate beneficia de aplicarea regimului special de scutire, dacă la momentul începerii activităţii economice declară o cifră de afaceri anuală estimată, conform alin. (2), sub plafonul de scutire şi nu optează pentru aplicarea regimului norma[ de taxare, conform alin. (3).
(5)În sensul alin. (4), pentru persoana impozabilă care începe o activitate economică în decursul unui an calendaristic, plafonul de scutire prevăzut la alin. (1) se determină proporţional cu perioada rămasă de la înfiinţare şi până la sfârşitul anului, fracţiunea de lună considerându-se o lună calendaristică întreagă.X-(

Discutati cu al d-voastra contabil pt ca impreuna sa evitati depasirea plafonului , altfel ramaneti platitor de TVA multi ani de acum inainte .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs pt depasire plafon 35000 euro krisztina krisztina Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este cursul la care se calculeaza plafonul de scutire de 35000 euro in anul 2009 ? Am citit ca poate fi cel de la ... (vezi toată discuția)
Declarare platitor tva Floryn_99 Floryn_99 Am preluat o firma infiintata in 2003 ca neplatitoare de TVA. Pana in 2011 firma nu a avut cine stie ce activitate (nu a avut deschis nici macar cont bancar), ... (vezi toată discuția)
Care este pragul la care un s.r.l. neplatitor de tva trece la platitor de tva? andrada_ andrada_ Am intrebat doi contabili diferiti care este cifra de afaceri/an la care un S.R.L. neplatitor de T.V.A. trece la plata T.V.A si am primit doua raspunsuri ... (vezi toată discuția)